Alt conducator de import?

vineri, 05 noiembrie 2010, 00:47
3 MIN
 Alt conducator de import?

Inceput cu antrenorul, Ionut Popa fiind demis dupa meciul cu Petrolul Ploiesti, din etapa a VIII-a, si continuat cu directorul sportiv, Alexandru Dobrin demisionind in aceasta saptamina, valul schimbarilor aparute la CSMU Politehnica pe parcursul turului nu da semne a se opri. In aceasta saptamina, Ionut Negoita, presedintele asociatiei in cadrul careia functioneaza clubul iesean, a intensificat negocierile pentru aducerea unui nou conducator la club. Dupa ce pista Aurel Babutan (directorul FCM Tirgu Mures) s-a infundat, Negoita s-a orientat spre Cristian Liviu Bobar, directorul CSM Resita. Recomandat pe filiera Dinamo, de care Negoita este apropiat, Bobar a asistat la meciul de simbata, de la Craiova, dintre Gaz Metan CFR si CSMU si a negociat apoi venirea la Iasi cu omul de afaceri prahovean. Un raspuns privind punerea in practica a colaborarii dintre parti este asteptat a fi dat cel tirziu saptamina viitoare. Informatiile precedente, obtinute din surse de mare incredere, nu au fost infirmate de Negoita: "Caut in continuare solutii pentru intarirea clubului, acest lucru implicind si conducerea executiva. Martea viitoare vin in Iasi, fiind posibil ca atunci sa apara si unele modificari".

Negoita a refuzat sa spuna daca urmareste un inlocuitor pentru presedintele executiv Grigore Sichitiu ori persoana pe care o vizeaza pentru a o aduce in executiv va face echipa cu actualul sef al clubului. "Am inteles ca domnul Sichitiu este suparat ca Alexandru Dobrin a demisionat. Tinind cont si de faptul ca mi-a mai spus in unele rinduri ca este nemultumit, trebuie sa am o discutie si cu dumnealui, pentru a vedea ce intentii are" a mentionat presedintele ACSMU. Sichitiu a refuzat sa comenteze afirmatiile lui Negoita.

Cristi Bobar are 27 de ani si este absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Cluj. Nascut in Oravita, el a jucat fotbal la juniorii lui CSM Resita si la Scoala Gica Popescu; la seniori a evoluat la Unirea Dej (2002-2005), fiind apoi legitimat la UTA si U Cluj. In 2007 a fost numit director sportiv la FCM Resita, un an mai tirziu fiind uns director al Fotbal Club Scolar Resita, care acum este numita Clubul Sportiv Municipal Scolar ori CSM. La ora actuala, desi are ca obiectiv promovarea in esalonul doi, echipa condusa de Bobar, care l-a instalat in vara pe Flavius Stoican ca antrenor, ocupa locul X, din XIV echipe, in seria a V-a a Ligii a treia, cu o victorie in opt meciuri. In 2010, resiteanul a fost cooptat in Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, ca reprezentant al echipelor din esalonul trei.. In cazul in care Bobar va veni la Iasi, el isi va pierde locul in Comitetul Executiv al FRF, acesta fiind principala piedica in concretizarea colaborarii intre parti.

Intr-un interviu acordat Gazetei Sporturilor in luna august a acestui an, seful Resitei a recunoscut ca a fost sprijinit mult de Cristi Borcea, se intelege bine cu Ionut Lupescu si il admira pe Mircea Sandu. Bobar mai spunea in vara ca si-ar dori sa ramina pe viata la Resita, asa cum a facut Jean Padureanu la Bistrita.

Comentarii