Alta corida

joi, 15 februarie 2007, 00:31
2 MIN
 Alta corida

Bilbao, Valencia, Valladolid, Betis Sevilla, Real Madrid. Acestea sint echipele spaniole intilnite de Steaua in ultimii ani si nu se poate spune ca echipa din Ghencea s-a descurcat rau, cu exceptia meciului tur cu Realul. Acum, vine Sevilla, pe postul Valenciei de acum doi ani. Tot in calitate de cistigatoare a Cupei UEFA, si tot cu gindul la titlul de campioana a Primerei Division. Numai ca atunci, "liliecii" se aflau intr-o forma exceptionala, cistigind titlul, in timp ce Sevilla de acum scirtiie din greu. Si inca o diferenta: Steaua de astazi joaca primul meci teren propriu.
Din fericire pentru noi, la nivel declarativ, Sevilla nu da prea multi bani pe traseul in Cupa UEFA. Andaluzienii sint implicati tare in lupta pentru titlu si, chiar daca si-a innebunit suporterii cu remize albe in ultima vreme, alcatuiesc, in continuare, o trupa redutabila. Exista cinci absente de marca din echipa antrenorului Juande Ramos (ambii fundasi centrali – Navarro si Dragutinovic – Navas, Renato si Fernando Sales), iar tunarul franco-malian Frédéric Kanouté s-ar putea sa fie menajat pentru partida de astazi, incertitudinile planind si asupra altor doi jucatori, Puerta si Marti.
Din pacate pentru Steaua, toate absentele din tabara sevillana nu cintaresc tot atit de greu ca accidentarea lui Dica din tabara romana. Accidentarea lui "Di Canio" l-a facut pe antrenorul Cosmin Olaroiu sa schimbe sistemul de joc, dintr-un 4-4-2 clasic, intr-un 4-3-3, in aparenta ultra-ofensiv, pentru ca atacantii de banda sint mijlocasi de meserie. Insa Olaroiu nu-si ascunde dorinta de a ataca in meciul de la Bucuresti, inainte de a asigura poarta lui Cernea. Este interesant de vazut ce roade a dat implementarea noului stil de joc in echipa Stelei, experimentata in turneele de pregatire. Vom vedea, in aceasta seara, de la opt si jumatare, o noua provocare iesita din comun pentru Steaua, decizia luindu-se, mai mult ca sigur, joia viitoare. Fiindca, asa cum recunosc ambele tabere, la un asemenea nivel, nici un rezultat nu poate fi linistitor in perspectiva returului de pe "Ramon Sanchez Pizjuan" !

Formatiile probabile
Steaua: Cernea – Stancu, Goian, Ghionea, P. Marin –  Radoi, Ov. Petre, Paraschiv – Nicolita, Théréau, Bostina.
Sevilla: Palop – Daniel Alves, Escudé, Ocio, David – Alfaro, Poulsen, Maresca, Adriano – Kerjakov, Luis Fabiano.
Arbitri: Florian Mayer – Peter Henes, Kai Voss (Germania).

Comentarii