Am facut-o de brinza… olandeza

duminică, 24 mai 1998, 23:00
2 MIN
 Am facut-o de brinza… olandeza

Au marcat : Contra (‘7 penalty) / Wooter (’16), de Jong (’79).
Romania : Lobont – Miu, Lincar (Reghencapf ’46), Ienci, Contra – Petre, Hildan, Lutu (Mihalcea ’81), Munteanu – Danciulescu, Frasineanu (Lita ’58).
Olanda : Olanda: Van Fessem – Drikx, Melchiot, Bruggink, Makaay (De Jong ’70) – Reuser, Musampa, Kamphuis, Willems – Wooter (Van Nistelrooy ’67), Van Bommel.
Dupa ce, in min 16, romanii au primit gol in urma unei gafe a liberoului Lincar, care, in postura de ultim aparator, cu spatele la joc, a facut o preluare pe piept pentru " fotografie", oferindu-i pe tava mingea lui Wooter, al carui sut a scuturat plasa la vinclu, selectionata lui Piturca a mai primit un gol tot in urma unei inexactitati, dar de aceasta data de ordin tactic. Spre sfirsitul reprizei secunde, cind tabela de marcaj indica un insuficient 1-1, fundasii tricolori au incercat o curioasa temporizare, pasind intre ei si cu Lobont. Invitati sa atace, olandezii nu au pierdut ocazia, mai ales ca presingul in terenul advers le era la indemina, tehnicianul Hans Dorjee aliniind nu mai putin de cinci jucatori in linia mediana. Si daca Reuser nu a gasit calea spre gol in min 78, cind, intr-o situatie de doi contra unu, a sutat pe linga poarta, un minut mai tirziu a profitat de indecizia fundasilor romani noul intrat De Jong, care a primit o pasa scurta de la Bruggins si a inscris printr-un sut violent, din interiorul careului.
Cu toate ca incepuse partida in tromba, deschizind scorul in min. 7, cind Cosmin Contra a transformat un penalty acordat la faultul lui Wilems asupra lui Danciulescu, tineretul Romaniei a nu a stiut sa-si apropie victoria, pierzind in fata unei echipe in care, in afara unei defensive bine strunita de Melchior, s-a remarcat doar Wooter, de departe cel mai bun de pe teren. In afara celor doua goluri, olandezii l-au mai "deranjat" pe Lobont doar de doua ori, la bolta lui Reuse si sutul lui Bruggins, in timp ce Hildan si Ienci s-au opus salutar la patrunderile lui Wooter si Makaay. Ocaziile de gol ale tricolorilor au fost mult mai numeroase, concentrate insa numai spre finalul primei reprize si inceputul celei secunde. In min 29, dupa ce Florentin Petre a executat scurt o lovitura libera, Lutu a sutat pe jos, dar Van Fesem a plonjat si a respins in corner. Trei minute mai tirziu, dupa o faza care a mers snur pe traseul Munteanu, Danciulescu, Petre, primul inchide "circuitul", stergind cu capul migea, ce s-a scurs pe linga poarta. Cind goal-keeper-ul "portocalei" a fost batut, cum s-a intimplat in minutele 50 si 56, s-au opus barele, cea din stinga, la sutul violent din coltul careului mic al lui Catalin Munteanu si cea din drepta, la sutul liftat trimis de Lutu. Apoi, dupa o ultima faza fierbinte creata de Florentin Petre, ce a preferat, din coltul careului mic, o centrare inapoi in locul unui sut sanatos, jocul a scazut in intensitate, eforturile singulare ale lui Danciulescu fiind insuficiente. (L. CANANAU)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii