Am intilnit si chimisti fericiti

luni, 18 mai 1998, 23:00
2 MIN
 Am intilnit si chimisti fericiti

Dupa "defilarea" din ultimele etape, Politehnica s-a poticnit exact cind nimeni nu se astepta, la Fagaras, in fata unei echipe cu care RATC-ul, de exemplu, ar putea juca de la egal la egal. De altfel, opinia ca Nitramonia este cea mai slaba echipa din serie a fost impartasita de majoritatea membrilor delegatiei iesene. Singurele "flori" ale chimistilor sint coordonatorul de joc Chiric si fundasul dreapta Padurariu. In rest, fotbalisti modesti si foarte modesti, partea centrala a apararii (Rizea, liberoul Fatu si Cristescu) fiind un adevarat pericol pentru poarta… proprie! Si, totusi, Nitramonia a cistigat in fata unei echipe care incurcase calculele multor echipe de o valoare peste cea a fagarasenilor…
Politehnica, din nou fara Urdaru, Dragoi si Dobrea, a fost privata si de aportul lui Cotan, suspendat datorita cartonaselor galbene. In atare conditii, claritatea liniei mediene a avut de suferit, pasa decisiva neaparind nici din partea lui Botan (preocupat mai mult de actiunile individuale), nici de la neclarul Caunei. Tinind cont ca a fost o noutate absoluta, surprinzator de bine a evoluat primele 27 de minute Abalasei pe postul de mijlocas central. Accidentarea lui Paraschiv i-a silit insa pe antrenorii ieseni sa-l retraga pe harnicul fost fundas dreapta pe centrul apararii, alaturi de Rudac si liberoul Cantea. Cum Ambrosie nu a fost in apele sale, acuzind o infectie in git si fiind schimbat la pauza, iar Paun inca nu si-a reglat pasii dupa noii coechiperi, actiunile ofensive ale oaspetilor au fost purtate in special pe flancuri, acolo unde au actionat activii Gavrilescu (dupa un debut mai sters) si Grigorie, acesta dovedind inca o data ca se simte excelent in deplasare. Nu putem trece peste analiza jocului iesenilor fara a remarca ca, intrat la pauza, inca o data Onut a fost prezent la momentul oportun si a inscris in urma unei faze aproape identice cu cea de la Plopeni, de la precedenta deplasare. Egalul care suridea oaspetilor nu s-a produs, neatentia lui Cimpeanu (excelent in tot restul meciului), din min. 84, si norocul lui Purdea pastrind la Fagaras toate punctele de care gazdele aveau disperata nevoie.
Asadar, Poli a scapat printre degete pastrarea invincibilitatii, lasind Nitramoniei sperante nealterate de raminere in liga a doua. In feeria de la sfirsitul meciului, un localnic i-a felicitat pe jucatorii ieseni, completind: "Boierilor, daca aveti nevoie la anul de trei puncte, vi le dam noi!" (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii