Am scapat de Bokila, dam de Grozav!

miercuri, 27 februarie 2013, 21:46
2 MIN
 Am scapat de Bokila, dam de Grozav!

Dupa startul ratat in 2013, 0-1 cu Rapid Bucuresti, pe stadionul "Emil Alexandrescu", in etapa a XX-a a Ligii I de fotbal, CSMS Iasi se pregateste de jocul cu Petrolul, de la Ploiesti, care este programat duminica, de la ora 18:00. Echipa ieseana a efectuat ieri doua antrenamente, problemele de lot fiind cele cunoscute: accidentatii Mitic si Petrovic si suspendatul Straton.

In ceea ce-i priveste pe prahoveni, situatia lor este mult mai buna fata de cea din prima etapa a mini-returului, cand trupa pregatita de Cosmin Contra a invins la Galati pe Otelul. Chiar daca l-a pierdut pe valorosul atacant Bokila, congolezul fiind suspendat duminica, din cauza cumulului de cartonase galbene, Petrolul poate conta in duelul cu CSMS pe sase jucatori care nu au evoluat in meciul de pe malurile Dunarii. Astfel, Grozav, Mustivar, Romario si Cristescu, care au fost suspendati la Galati, au drept de joc, in timp ce recuperarile lui Achim si Marinescu (doar rezerve in startul oficial al anului, din motive medicale) par a fi complete.

Dupa disputa cu Otelul, petrolistii au inceput abia ieri antrenamentele la intensitate normala, ziua de luni fiind rezervata unei sedinte de recuperare iar cea de marti – libera. De acest lucru au profitat Hoban, Achim si Bornescu, care au fost la Cluj, pentru a da explicatii in dosarul in care sunt anchetate transferurile en-gros de jucatori facute vara trecuta, de la Universitatea Cluj la Petrolul Ploiesti.

Amenda misterioasa

In cadrul sedintei de ieri a Comisiei de Disciplina a LPF, cluburile CSMS Iasi si Rapid au fost amendate cu cate 10.000 de lei, penalitate sportiva "pentru incidentele produse de suporteri" la partida directa disputata sambata, incheiata cu scorul de 1-0 pentru oaspeti. Se pare ca amenda a fost generata de scandarile suporterilor celor doua tabere, oricum, CSMS a cerut, dupa spusele presedintelui Florin Prunea, motivarea deciziei. Prunea a mai precizat ca gruparea ieseana nu poate face apel la aceasta sanctiune intrucat amenda nu depaseste suma de 20.000 de lei.

In aceasi sedinta clubul Universitatea Cluj a fost sanctionat de Comisia de Disciplina a LPF cu disputarea a doua partide cu portile inchise si cu 40.000 de lei penalitate sportiva, in urma incidentelor provocate de proprii suporteri la meciul cu Steaua, din cadrul etapei a XX-a a Ligii I.  De asemenea, jucatorii Lucian Munteanu (FC Brasov), Mihai Roman (CS Turnu Severin) si Gabriel Velcovici (CS Turnu Severin) au fost sanctionati fiecare cu cate o etapa de suspendare si 740 lei, pentru eliminarile suferite in etapa trecuta de campionat.

Comentarii