Am vazut draci morti

luni, 10 iunie 2002, 23:00
2 MIN
 Am vazut draci morti

Tunisia: Boumnijel – Trabelsi, Jaidi, Badra, Bouzaiene – Gabsi (’66 – Sellimi), Ben Achour, Ghodhbane, Bouazizi, Melki (’88 – Baya) – Jaziri (’77 – Zitouni).
Belgia: De Vlieger – Deflandre, De Boeck, Van Buyten, Van der Heyden – Verheyen (’46-Vermant), Simons (’73 – M. Mpenza), Vanderhaeghe, Goor – Wilmots, Strupar (’46 – Sonck).
A arbitrat: Mark Shield (Australia).
0-1, min. 13: Wilmots , cu capul de la 6 m, din pasa lui Simons;
1-1, min. 17: Bouzaine , direct din lovitura libera de la 25 m.
Dupa atitea surprize la acest turneu final, statistica o poate contabiliza si pe cea inregistrata ieri in grupa H. Insa totul se rezuma la palmarese, pentru ca favorita belgiana a aratat ca o echipa de pluton, dezamagitoare, care nu s-a ridicat nici o clipa peste adversarul de ieri. Lipsa totala de imaginatie, actiuni greoaie si usor de anticipat, au facut din Belgia o perdanta, desi a parut ca este capabila sa-si conserve sanse pentru calificarea in faza urmatoare. Singura faza lucrata a fost pina la urma doar cea a golului, dupa ce balonul centrat alternativ de pe o parte pe alta a terenului a reusit sa tintuiasca defensiva tunisiana. Cu o asezare care a tradat faptul ca n-ar spera la mult decit un egal, tunisienii au replicat dupa gol in valuri, golul lui Bouzaiene fiind urmat de alte ocazii care i-au avut in prim-plan pe Jaziri, Trabelsi si Melki (fault nesanctionat in careu). Ghoudhbane a deschis repriza secunda cu un volé de zile mari, insa belgienii aveau sa-si impuna treptat dominatia. Tunisienii sint masati in propria jumatate, apuca tot mai rar sa joace mingea si antrenorul Amar Souayah face o miscare surprinzatoare: mai introduce un atacant (Sellimi) in dorinta de a rupe echilibrul. Miscarea ii iese si belgienii pierd din control (pentru ca se intetesc contraatacurile tunisiene) si odata cu el sansa de a reusi o victorie pe care au mizat. (L.M.)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii