Ambitia a ramas in vestiar

duminică, 18 noiembrie 2007, 21:57
4 MIN
 Ambitia a ramas in vestiar

 Bulgaria: Ivankov – Milanov, Tomasic, Tuncev, Zanev – Gheorghiev, S. Petrov, Iovov (’83 – Telkiiski), M. Petrov (’90 – Lazarov – Dimitrov, Berbatov. Antrenor: Dimitar Penev.

Romania: Lobont – Ogararu, Goian, Tamas (’58 – Cocis), Rat – Codrea (’82 – Trica), Ov. Petre, Chivu – Nicolita, D. Niculae – Mazilu (’65 – Marica). Antrenor: Victor Piturca.

Arbitri: Konrad Plautz – Egon Bereuter, Markus May (Austria).

Cartonase galbene: Milanov / Codrea, Trica.

1-0, min. 6: la centrarea lui Martin Petrov, Dimitrov a tisnit si, profitind de nesincronizarea dintre Rat si Tamas, a inscris cu capul de la 6 metri.
Ambele echipe din tari vecine au fost mobilizate de orgoliu la aceasta intilnire, un orgoliu exacerbat de manifestari, uneori iresponsabile, ale unor suporteri, ziaristi ba chiar si ale unui fost selectioner de trista amintire.

In plus, Romania ar fi trebuit sa fie electrizata si de anumite calcule, referitor la urne valorice la urmatoarele trageri la sorti. Cum, indeobste, matematica nu se inscrie printre pasiunile fotbalistilor din toata lumea, orgoliul bulgaresc a depasit cel romanesc si Romania se va afla, aproape cu siguranta, in urna a treia valorica la tragerea pentru turneul final al Euro 2008 (exista chiar posibilitatea urnei a IV-a, dar pentru asta trebuie sa pierdem si meciul de miercuri, cu Albania).

Cit despre tragerea la sorti pentru Mondiale, pentru a cistiga postura de cap de serie, victoria cu Albania nu este suficienta, pentru aceasta mai fiind necesara victoria Angliei in meciul cu Croatia, dar si maximum un egal al grecilor la Budapesta.

Referitor la meciul de la Sofia, el a fost cistigat de gazde pentru un plus de determinare, si nu prin absenta lui Mutu din lotul tricolor. Cu Mutu sau fara Mutu, altul era tonusul tricolorilor in cazul in care acest meci ar fi fost decisiv pentru calificare.

Spectatorii indulgenti ar putea acuza si oleaca de ghinion al tricolorilor, nu neaparat la golul timpuriu al bulgarilor (cind apararea a dormit in papuci, atit la cursa lui Martin Petrov cit si la marcajul in careu), cit mai ales la ocaziile ratate de Daniel Niculae (in patru rinduri) si Banel Nicolita. Asa a fost sa fie in aceste preliminarii, ca ghinionul sa ne insoteasca doar in meciurile cu bulgarii.

In rest, daca ne gindim la pasa geniala a lui Kastrati catre Dica (Albania – Romania 0-2) si la puiul de ofsaid de la golul lui Goian (Romania – Olanda 1-0), n-avem de ce ne plinge. Esentiala ramine doar calificarea, ca pe bulgari i-om mai prinde noi! (Nic. G).

Creiere imbibate cu alcool

Ajunsi la stadion cu cinci minute intirziere, datorita perechezitiilor jandarmilor bulgari, cei 300 de suporteri romani au stat cuminti pina spre finalul primei reprize, neglijind provocarile fractiunii ultras a galeriei bulgare, care au strigat tot timpul "tiganii, tiganii".

Singurul raspuns al galeriei tricolore a fost "Euro, Euro", dar pina la urma, ultrasii nostri nu s-au mai putut stapini, aruncind cu torte inspre fanii gazdelor. Ei n-au mai reusit sa patrunda in sectorul galeriei bulgare, pentru a-si racori creierele imbibate de alcool, dar in final au gasit solutia, incaierindu-se intre ei, pe temeiul vechii rivalitati Dinamo – Steaua.

In pauza meciului, fortele de ordine bulgare au patruns in sectorul galeriei romane, mai multi suporteri fiind raniti si scosi cu ambulanta din incinta stadionului. Un fan al nationalei romane a fost arestat, pentru ca a introdus torte in stadion si a lovit un jandarm bulgari. In urma incidentelor, este posibil ca FRF sa fie amendata de UEFA, din cauza comportarii suporterilor romani.

Calificare de un gulden

Olanda a obtinut punctul calificarii la Euro 2008, invingind pe teren propriu cu 1-0 formatia Luxemburgului, prin golul marcat de Koevermars, in min. 43. Insa "portocala mecanica" a lasat o impresie penibila, realizind una dintre cele mai stabe prestatii din ultimul deceniu.

Mai mult, hotelierii si ospatarii din Marele Ducat au fost, in citeva rinduri, pe punctul de a relansa sansele Bulgariei de calificare. Intr-un alt meci disputat in grupa H: Albania – Belarus 2-4. Au marcat: Bogdani (’39), Kapllani (’43) / Romascenko (’28, ’63 – penalty), Kutuzov (’45^1, ’54).

Clasamentul grupei G

1. Romania    11    8    2    1     20-6    26

2. Olanda    11    8    2    1     14-3    26

3. Bulgaria    11    6    4    1     17-7    22

4. Albania    11    2    5    4     11-12    11

5. Slovenia    11    3    2    6     9-14    11

6. Belarus    11    3    1    7     15-22    10

7. Luxemb.    12    1    0    11     2-23    3

Ultimele partide (miercuri, 21 noiembrie): Romania – Albania, Belarus – Olanda , Slovenia – Bulgaria.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii