Amenzi de 9 milioane!

marți, 17 august 1999, 23:00
4 MIN
 Amenzi de 9 milioane!

Dupa ce au semnat simbata noul Regulament de Ordine Interioara a clubului, o parte a fotbalistilor de la FCM Poli Iasi au refuzat luni sa faca antrenament, considerind ca noile prevederi sint in dezinteresul lor. Drept urmare, ieri, conducerea clubului a purtat o noua runda de discutii cu fiecare jucator in parte. Rezultatul a fost revenirea fotbalistilor la pregatiri, concluzia finala fiind faptul ca doar neintelegerea prevederilor regulamentului au dus la situatia amintita. Singurii care s-au opus noilor reguli sint Serban (care inca nu s-a intors la echipa), si, surprinzator, tinerii Rudac si Ilie, ultimul spunind ca va veni cu tatal sau pentru a-si discuta situatia. Am spus surprinzator pentru ca cei doi intrau in vederile conducerii tehnice chiar ca viitori titulari. De altfel, conducerea clubului crede ca cei doi au fost influentati si nici nu si-au inteles prea bine drepturile, dar se estimeaza aproape sigur ca vor fi si ei de acord cu noul Regulament. Oricum, in cazul refuzului de a semna, cei doi vor fi pusi pe lista de transferari. Incerta ramine si situatia lui Cimpeanu, care a intrat in conflict cu consilierul judetean Adrian Girlea, membru in Consiliu de Asociere. Drept urmare joi se va stabili si viitorul veteranului lotului iesean, care a spus ca se gindeste chiar sa plece din Copou.
Pentru ca noul regulament a intrat in vigoare inca de simbata, cind a fost semnat, cei 9 jucatori care nu s-au antrenat ieri au fost amendati cu 1 milion de lei, conducerea clubului fiind decisa sa instaureze disciplina.
Managerul SC Iasi XXI, Romeo Olteanu a prezentat noul sistem de remunerare: "Fiecare jucator a negociat o suma la care are dreptul lunar. Acesti bani vor fi primiti daca echipa va realiza planul stabilit pentru ciclurile de 4 meciuri in care au fost impartite meciurile (pentru primul ciclu, inceput simbata, nivelul stabilit a fost de 7 puncte) dar si daca jucatorul a avut o evolutie buna. In cazul depasirii planului sau a nerealizarii lui, jucatorii isi vor primi drepturile procentual. Astfel, daca obiectivul pentru un ciclu de 4 meciuri va fi stabilit la 6 puncte, jucatorii vor primi 50% daca vor aduce 3 puncte sau 150 % in cazul realizarii a 9 puncte. De asemeni, pot aparea bonusuri, in acest caz un jucator urmind a-si primi drepturile intregi chiar daca echipa nu a adunat punctele stabilite dar si de amenzi, situatie in care un fotbalist nu si-ar incasa intreaga suma promisa daca randamentul lui a fost scazut, chiar daca echipa a realizat "planul". Stabilirea randamentului fiecarui jucator va fi stabilit de conducerea tehnica a echipei, cu avizul celei executive.
De asemenea, pe timpul vacantei, jucatorii isi vor primi banii promisi, ceea ce ar insemna o triplare a veniturilor de pina acum, in aceasta perioada. Aceasta esalonare a platilor ne va permite sa nu mai avem niciodata datorii catre jucatori si ei sa aiba un venit constant pe toata durata anului. La sfirsitul sezonului, se va trage linie si in cazul in care unii jucatori mai au dreptul la ceva bani din contract li se vor achita atunci. Prima de promovare va fi de 3 000 de dolari". Referitor la starea financiara a clubului, Romeo Olteanu a declarat ca din banii incasati din urma viznarilor de jucatori s-au achitat cea mai mare parte a datoriilor FCM Poli Iasi, la ora actuala clubul mai datorind aproximativ 200 de milioane de lei. Din cele aproape 1,3 miliarde incasate de pe Pancu au mai ramas 400 de milioane de lei, acesti bani urmind a fi depusi intr-un depozit bancar care sa asigure, prin dobinda lunara, atingerea bugetului estimat la 190 de milioane de lei lunar.
In zilele ce urmeaza se vor incheia, cu fiecare jucator o anexe in care vor fi stabilite sumele pe care fotbalistii le vor primi, in care va fi stipulat ca intirzierea achitarii drepturilor catre jucatori cu mai mult de 5 zile va aduce, intr-o prima faza, o acordare a unei dobinzi pentru ca apoi jucatorul sa poata pleca la grila chiar daca este sub contract.
Transferuri ciudate
In coada de peste a ramas deocamdata situatia lui Botan si Cojocaru, existind insa sperante ca acest caz va fi rezolvat favorabil joi, mai ales dupa vizita de luni seara a patronului sucevean Eugen Hutu la Iasi. Cum iesenii nu prea au sanse sa cistige acel meci la "masa verde" este foarte probabil ca Poli sa incaseze o suma ce ar depasi grila celor doi. Foarte incurcata ramine situatia banilor cuveniti de pe urma transferului la Steaua a lui Bordeanu. "La club nu exista nici un act de transfer a lui Bordeanu la Steaua! Prima transa din aceasta vinzare de jucator a intrat direct in contul lui Mihai Vlasov, care avea, alaturi de club, unele drepturi asupra jucatorului. Joi, cind presedintele Alexa va merge la FRF speram sa vedem si noi citi bani avem de luat si cind, de pe urma acestei tranzactii a fostei conduceri", a spus Romeo Olteanu. "De asemenea, a continuat el, neclar este si transferul lui Tiron la Apemin Borsec, echipa ce, conform contractului de vinzare, nu are trebui sa ne dea nici un ban pe jucator! Tot joi, domnul Alexa va cere la FRF diferenta de la 80 500 $ cit ne-a virat Rapidul pina la cele 25 de procente ce ni se cuvin, protocolul incheiat de vechea conducere picind odata cu intirzierea achitarii sumei amintite". (Ovidiu MINEA)

Comentarii