Aminare de patru zile

marți, 17 noiembrie 2009, 23:03
4 MIN
 Aminare de patru zile

Politehnica Iasi rasufla usurata dupa ce ieri a aflat ca a obtinut aminarea partidei cu Pandurii Tirgu Jiu, din etapa a XIV-a a Ligii I de fotbal. Programata initial a se disputa vineri, intilnirea se va juca marti, 24 noiembrie, de la ora 18:00, conform siteului oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. Dupa cum se stie, Poli, care a stat in carantina dupa diagnosticarea lui Cornel Buta ca fiind bolnav de gripa porcina, nu a reusit sa se pregateasca decit in week-endul trecut, si atunci la intensitate redusa, ca urmare a problemelor de sanatate pe care le-au acuzat aproape toti fotbalistii. Vestea aminarii jocului cu patru zile a fost primita cu bucurie in Copou. "Daca raminea programarea initiala, era aproape imposibil sa jucam, revenirea fotbalistilor la turatia normala fiind foarte greu de realizat dupa problemele care au lovit lotul si dupa pauza fortata destul de lunga. Oficialii Ligii au inteles insa ca problemele noastre au fost serioase, decizia de disputare a partidei in ziua de marti fiind normala si foarte buna pentru noi" a spus vicepresedintele Politehnicii, Pavel Hodea.

Ieri, Poli a efectuat un singur antrenament, la care nu au participat mai multi fotbalisti. In afara lui Milea, iesit din circuit pentru o lunga perioada, dupa operatia suferita la genunchi, au continuat sa lipseasca Negru, care este supus unor investigatii medicale amanuntite pentru a se afla cauza faptului ca nu se poate pregati normal, un verdict sperind a fi dat cel tirziu vineri, si Buta, caruia ii expira miine perioada de pauza de antrenamente impusa de medicii infectionisti. In plus, a iesit din circuit si Straton, care nu a mai intrat la pregatire dupa ce durerile de genunchi care l-au deranjat luni nu au disparut, staff-ul medical decizind ca fotbalistul sa efectueze astazi un examen RMN, si Viveiros, care va reveni la antrenamente saptamina viitoare, dupa ce a suferit o leziune musculara. In schimb, chiar daca nu a lucrat la intensitate normala, Miclea, care nu s-a mai antrenat dupa meciul de la Medias, unde s-a accidentat, s-a reintegrat in programul echipei. In ceea ce-i priveste pe Bersnjak si Pecnik, acestia continua sa se pregateasca la echipa secunda, dupa sanctiunea disciplinara primita din partea conducerii. Slovenii nu au insa drept de joc la "satelit", formatie care, fara nici un jucator de la echipa mare, a iesit ieri, la Bacau, din seria neagra in care intrase in ultimele runde, Poli II trecind, in etapa a XV-a a Ligii a III-a, de Aerostar cu 1-0, gratie golului marcat de Gutu (’42)

O etapa in cinci zile

O alta modificare importanta a programului  priveste unul dintre cele mai tari meciuri ale etapei, FC Timisoara – Dinamo Bucuresti, ales a fi transmis de Antena 1. Initial, partida era programata luni, la ora 18:00, dar a fost mutata in aceeasi zi, la ora 20:45, la cererea canalului de televiziune. Interesant este faptul ca doua dintre cele mai asteptate partide ale rundei, Astra Ploiesti – Steaua si FC Vaslui – CFR Cluj se vor disputa luni la concurenta, pe diferenta de 30 de minute, primul fiind transmis de GSP TV si cel de-al doilea, pe DigiSport. Inedit este faptul ca simbata si duminica (21-22 noiembrie) se vor disputa doar cite un singur meci, datorita faptului ca fortele de ordine nu pot asigura prezenta necesara la partidele de fotbal, datorita alegerilor prezidentiale. Meciul International Curtea de Arges – Unirea Urziceni se va juca simbata, deoarece oaspetii vor juca marti, 24 decembrie, partida de Liga Campionilor cu FC Sevilla, iar partida Gloria Bistrita – FC Brasov se va juca duminica, intrucit s-a considerat ca aceasta nu prezinta un grad ridicat de risc.

  

  

  

Programul etapei a XIV-a

Ziua    Ora     Meci   TV

Vineri  14:00  A. Iulia – Otelul          GSP TV

Vineri  20:00  Rapid – Medias         DigiSport

Simbata          15:30  Inter CA – Urziceni    GSP TV

Duminica       17:00  Bistrita – Brasov        GSP TV

Luni    14:00  Craiova – Ceahlaul   GSP TV

Luni    18:00  Astra – Steaua           GSP TV

Luni    18:30  Vaslui – CFR             DigiSport

Luni    20:45  Timisoara – Dinamo Antena 1

Marti   18:00  Poli Iasi – Pandurii    GSP TV

  

Comentarii