Antrenor din import

marți, 13 ianuarie 2009, 21:46
2 MIN
 Antrenor din import

Dupa ce luni noapte Ionut Popa a declinat inca o data invitatia de a-si retrage demisia din functia de antrenor principal, Politehnica Iasi a inceput ieri sa caute un nou sef al bancii tehnice. Principala concluzie a sefilor clubului a fost ca nici unul dintre tehnicienii locali nu prezinta garantii solide pentru coordonarea unei echipe care nu s-a resemnat, cel putin declarativ, cu statutul de virtual retrogradata. De aceea, s-a intocmit o lista consistenta cu nume de antrenori care ar putea sa preia Politehnica Iasi, cautindu-se apoi referinte mai detaliate despre acestia.

Presedintele Politehnicii Iasi, Sorin Boca, a confirmat varianta, ferindu-se insa de nominalizari: "Initial am redactat o lista consistenta, cu zece nume de antrenori, lista pe care am analizat-o pentru a lua cea mai buna decizie. Acum au ramas patru-cinci variante. Chiar daca sintem presati de timp, trebuie sa fim inspirati pentru ca sansele de raminere in Liga I sa ramina consistente. In momentul in care vom avea ceva oficial, vom anunta pe mina cui mergem in retur in tentativa de evitare a retrogradarii. Cert este ca ne dorim un antrenor cu un CV bun, pentru ca sperantele noastre de continuare a activitatii in Liga I sa ramina mari. Deocamdata nu pot sa dau nici un nume si nici sa comentez daca un antrenor sau altul are sanse sa preia Politehnica". Boca nu a ascuns faptul ca a lansat mai multe piste de consultare: "E posibil ca variantele pe care le avem acum sa pice si sa apara altele, de ultima ora, in functie de raspunsurile primite de la persoanele cu care am discutat pe tema care ne framinta. Cert este ca Politehnica va avea un antrenor nou pina la plecarea in cantonament".

Surse din cadrul clubului afirma ca printre numele aflate ieri pe lista Politehnicii se afla Maurizio Trombetta, Dorinel Munteanu, Basarab Panduru, Gheorghe Poenaru, Marian Bondrea ori Cristi Popovici. Aceleasi surse afirma insa ca italianul Cristiano Bergodi, cel care a mai pregatit in Romania pe FC National, CFR Cluj si Rapid Bucuresti, este principala tinta a Politehnicii, numele acestuia mai fiind luat in calcul si in trecut, atunci cind relatia Poli – Popa ajungea in vreun impas.

Pina la numirea unui nou antrenor principal, de pregatirea echipei se ocupa Narcis Ciocirlan si Ioan Cimpeanu, care, fata de seara de luni, i-au avut ieri la pregatire si pe Viveiros si Despan, ultimul fiind un mijlocas de la Poli II. Montiel si Ignatov erau asteptati sa revina astazi. Tot astazi, jumatate din echipa va efectua vizita medicala, cealalta jumatate urmind a fi monitorizata de medici miine

Comentarii