Aoleu, ce ploaie vine de la Cluj!

luni, 16 februarie 2004, 00:00
3 MIN
 Aoleu, ce ploaie vine de la Cluj!

Dupa remiza de vineri, in fata divizionarei D din Sinmartin, Poli Unirea a calcat strimb si in ultimul meci amical al turneului pe care l-a efectuat in Ardeal. Plecata de la Baile Felix in cursul diminetii de simbata, liderul B1 s-a oprit la Cluj Napoca, pentru un meci de verificare cu formatia locala Universitatea, ce ocupa locul VI in B3. La capatul celor 90 de minute de joc, „sepcile rosii” s-au impus cu 6-1 (2-1), provocind nemultumirea antrenorului moldovenilor, Vasile Simionas. Acesta a declarat ca la ora actuala se bazeaza pe maximum 16 jucatori. „Voi vorbi cu Marius (n.r. – Stan) pentru a vedea ce mai putem face pentru intarirea lotului” desi cu o zi inainte tehnicianul iesean spunea ca mai are nevoie de o „plomba”, maximum doua, in lot. Antrenorul lui Poli i-a criticat dur pe Cristea si Botan, „care nu vor sa puna osul la treaba pentru a iesi din conul de umbra in care au intrat la reluarea pregatirilor”, precum si pe Croitoru si Preda, „care nu confirma”.
Simionas le-a gasit insa si citeva scuze elevilor sai pentru esecul de la Cluj: „Am jucat in ultima zi a celui de-al doilea cantonament, starea de oboseala, fireasca dupa astfel de perioade, fiind accentuata de drumul de trei ore cu autocarul, de la Felix, la Cluj. Totusi, am condus cu 1-0, Pacurar marcind in minutul 18, dupa o centrare din lovitura libera a lui Tinel Petre, dar arbitrul Marian Salomir ne-a eliminat pe nedrept doi jucatori in prima repriza. Pe Bernard, in minutul 23, total aiurea, pentru doua cartonase galbene si pe Gheban in minutul 40, pentru injurii. Chiar daca eliminarile au fost cu drept de inlocuire, sistemul nostru de joc a fost dat peste cap, deoarece nu am putut conta pe 6 dintre baieti: Arcanu, plecat pentru a-si rezolva transferul, Dulcianu, Cercel, Luca, Chiper si Feucht, usor accidentati. In plus, faptul ca Ionescu si Ilie au fost mult timp accidentati s-a simtit din plin in evolutia lor”.
Pentru ieseni cosmarul a inceput la jumatatea actului secund. „Dupa ce am controlat jocul la inceput, din minutul 70 am cazut total, incasind patru goluri in ultimele 20 de minute. Pe linga oboseala, au aparut si citeva gafe individuale de proportii, cum nu am mai vazut la fotbalisti profesionisti, cele mai mari comitindu-le Ilie si Preda” a incheiat Simionas povestea cosmarului de la Cluj, prima infringere a iesenilor dupa cinci luni. Iesenii au contat in acel meci pe Branet – Bernard (Fl. Croitoru), T. Petre, Ionescu – Mitruc, G. Paraschiv, Ad. Cristea, Gheban (Ilie) – Al. Savu – Bilba, Pacurar, iar dupa pauza si pe Vintila, Dragoi, Botan, G. Preda, Bitica.
Referitor la meciul de la Cluj, presedintele lui Poli, Marius Stan a declarat ca „ma asteptam la o infringere, insa nu la asemenea proportii deranjante. Mai mult ma supara faptul ca am avut doi jucatori eliminati. Daca Pacurar va plati un milion de lei pentru ca a fost eliminat la Ineu, Bernard dar in special Gheban vor fi si ei penalizati. Nu ma intereseaza justetea deciziilor arbitrului. E o problema de atitudine a jucatorului, care nu poate schimba nici o decizie, ci complica si mai mult situatia echipei”. Stan a adaugat ca Feucht a plecat in Germania pentru a-si aduce bagajele. Neamtul lui Poli este asteptat marti in Copou, el urmind a fi retinut in lot. (Ovidiu MINEA)

Comentarii