Apar prospaturile

joi, 13 ianuarie 2011, 21:38
2 MIN
 Apar prospaturile

Fara nici o noutate la reunirea care a avut loc luni, CSMU Politehnica a inceput sa miste pe piata achizitiilor. Deocamdata, timid insa! Dupa cum v-am informat in numarul de joi al "Ziarului de Iasi", miercuri seara au ajuns in Iasi Robert Elek (atacant, nascut pe 13 iunie 1988, de la Otelul Galati), Petre Ardelean (mijlocas, 20 de ani, care a trecut pe la FC Baia Mare), ambii participind la antrenamentele de ieri coordonate de antrenorul Adrian Falub. Sub comanda tehnicianului amintit s-a pregatit aseara si Sebastian Agache (fundas dreapta, nascut pe 8 martie 1988, care a fost legitimat pina acum la Otelul si Dunarea Galati), Iasul renuntind deja la un alt jucator sosit miercuri, Tilivea, ce trecuse pe la Pandurii Tirgu Jiu. Tot ieri a revenit la pregatirile Politehnicii atacantul Marin, de la Rapid Dumesti, care s-a pregatit si in tur in Copou. Jucatorii amintiti vor fi testati de Falub in continuare, antrenorul urmind a decide daca ii va retine in lot. Dintre nou-veniti, cel mai cunoscut este Elek. Format la Tirgu Secuiesc, atacantul a fost achizitionat de Otelul la 17 ani, in ultimii cinci ani el bifind 51 de aparitii in tricoul galatenilor. Neprinzind un tricou de titular la gruparea de pe malurile Dunarii, Elek a fost imprumutat in dese rinduri, el evoluind, cite o jumatate de sezon, la Braila, Petrolul Ploiesti si FC Bihor. De altfel, daca Iasul si-l doreste, atacantul va ramine in Copou tot sub forma de imprumut pina in vara.

In ceea ce priveste tintele de transfer importante, Poli nu a facut nici un pas inainte. Conform presedintelui executiv, Grigore Sichitiu, pistele Haisan (FC Vaslui), Hutan (U Cluj), Chibulcutean (Pandurii Tirgu Jiu), Dilbea (Unirea Alba Iulia), R. Tincu si Ghiceanu (FC Botosani) nu au avansat. In schimb, se tatoneaza noi fronturi, atit din tara cit si strainatate.

Referitor la jucatorii din tur, in aceste zile se coace a doua etapa a disponibilizarilor, dupa cea realizata luna trecuta. Cum transferurile dorite nu s-au realizat, deocamdata se lucreaza cu frina de mina trasa pe subiectul amintit. Conform unor surse din cadrul clubului, Musumbu, Cohen, Drida, Samson, Petcu, Sirghe si Bodolan sint principalii vizati de a fi disponibilizati. Sandru si Liuba au fost salvati de sedinta Comitetului Director al Asociatiei CSMU, derulata miercuri, in care s-a decis ca in lotul pentru retur sa ramina trei dintre jucatorii veniti de la Breaza, singurul care era dorit initial fiind portarul Anghelache.

Mai multe clarificari pe marginea acestui subiect pot aparea in week-end, incepind de luni echipa urmind a intra in primul cantonament al anului, cartierul general fiind stabilit la stadionul "Emil Alexandrescu".

Comentarii