Asa va vrem!

miercuri, 25 noiembrie 2009, 23:56
3 MIN
 Asa va vrem!

Politehnica a iesit marti din tunel, victoria cu Pandurii oprind seria de cinci esecuri inregistrate in ultimele meciuri oficiale. Principala cauza a succesului de necontestat obtinut in fata gorjenilor a fost atitudinea, devotamentul gazdelor inclinind balanta partidei. Alergind mai mult decit adversarul, punind serios osul la bataie, iesenii au cistigat fara drept de apel, cu 5-1, si la capitolul ocazii si la capitolul suturilor pe poarta, scorul strins de pe tabela fiind cauzat si de nesansa, aparuta, de pilda, la incercarile lui Munteanu ori Birladeanu, dar si de precipitarea la finalizare, dovezi clare fiind modul in care Miclea ori Bujor, in doua rinduri, au tratat faze in care se aflau in pozitii ideale. E drept, in jocul Politehnicii au fost si destule probleme – drept urmare o nota de echilibru general fiind prezenta mult timp, chiar in conditiile in care oltenii s-au prezentat modest – gafele individuale ale fundasilor laterali (din fericire, ramase fara urmari de aceasta data), momentele in care constructia suferea ori incapacitatea de a concretiza ploaia de faze fixe fiind aspectele cele mai deranjante.

O nota buna merita si antrenorul Petre Grigoras in legatura cu meciul de marti. In primul rind pentru modul in care a reusit sa capaciteze o formatie cu moralul aproape de nivelul solului, apoi pentru faptul ca a readus-o pe linia de plutire din punct de vedere fizic, dupa marile probleme generate de gripa (o pauza lunga de pregatire in timpul competitiei este, de regula, extrem de greu de recuperat) si, nu in ultimul rind, pentru improvizatiile fericite gasite pentru a astupa o parte din cele sapte absente importante avute, Mihajlov si Birladeanu dind randament pe posturi inedite. In ceea ce-i priveste pe oaspeti, nu mai trebuie adaugat decit ca introducerea a doi atacanti in locul a doi mijlocasi, pe parcursul reprizei secunde, a avut drept urmare aparitia unei singure ocazii si a unui singur sut pe poarta, dupa ce Branet inghetase in prima repriza.

Poli nu are timp prea mult pentru a savura ratia de oxigen luata cu Pandurii, examenul de la Brasov, de luni, din etapa a XV-a, batind la usa. Din nefericire, Iasul are iarasi multe probleme de lot, revenirea la antrenamente a lui Negru, Straton, Viveiros si Buta fiind "completata" de suspendarile lui Ilie si Ignatov, cauzate de cumulul de cartonase galbene, cei doi urmind a sta acasa, alaturi de Bratu (care mai are o etapa de suspendare), accidentatul Milea si Bersnjak, care isi continua exilul cauzat de motive disciplinare.

Poli-catalog

  

Branet (6) – a avut de parat un singur sut, si acela usor.

Straut (5,5) – citeva ezitari in faze simple.

Ad. Ilie (6,5) – sigur.

L. Munteanu (6,5) – principalul "vinovat" al faptului ca oaspetii nu au avut decit o ocazie.

Costache (5,5) – centrarea pe care a dat-o la gol a mai facut uitate unele gafe.

Miclea (5,5) – a incercat multe, neiesindu-i mai nimic.

Mihajlov (6,5) – cu toate ca a jucat pe un post neobisnuit, a facut un joc tactic foarte bun, tinind bine mijlocul.

Ignatov (6) – a filtrat majoritatea baloanelor, a sutat de trei ori, reusitele nefiind insa importante.

Bujor (7) – autor al golului decisiv, a mai irosit doua ocazii mari.

Bilba (5,5) – a alergat mult, nereusind insa decit un sut.

Cr. Constantin (6,5) – harnic, a destabilizat in repetate rinduri flancul drept al oaspetilor.

Birladeanu (6,5) – a intrat foarte bine in joc, desi a actionat pe un post inedit.

Balde (6) – a provocat eliminarea lui Murgan.

Pecnik a intrat in minutul 77.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii