Au visat o noapte

Subtitlu

joi, 04 octombrie 2007, 22:22
5 MIN
 Au visat o noapte

La cum au decurs lucrurile dupa prima zi a Cupei Mondiale de popice, echipa ieseana CFR Olimpia ACB pleca cu sanse foarte mari de calificare in turneul final al competitiei si implicit intra in lupta pentru medalii. Totul era ca media de 609 puncte reusite in prima zi de Florin Opinca, Ionut Cercel si Costica Ciurdea sa fie repetata. Chiar daca la principalii adversari urmau sa intre "greii", nici iesenii nu stateau rau pe mina lui Marius Manea, Gyula Veres si Remus Antimirescu.

Insa, din pacate, in afara lui Veres, ceilalti doi ieseni si mai ales capitanul Antimirescu n-au reusit sa se ridice la un nivel corespunzator. Asa ca, cu o medie de 568 de puncte in ultimele trei schimburi, iesenii au iesit din cursa pentru medalii si s-au trezit pina pe locul sase in clasamentul celor 16 campioane din Europa.

Si chiar puteau termina pe locul cinci daca reuseau sa mai darime n popic in batalia pe care au avut-o cu reprezentanta Austriei. "Imi pare rau doar ca n-am terminat pe cinci. Ne-am entuziasmat dupa prima zi dar am revenit ulterior cu picioarele pe pamint. Important este ca ne-am indeplinit obiectivul.", ne-a declarat presedintele clubului iesean, Radu Pipa.

Cum a decurs concursul

Ziua a doua a inceput pentru CFR Olimpia ACB cu Marius Manea in concurs, care n-a excelat la debut dupa ce-a dat si doua "gherle" si a strins 139 puncte. Mai putin a adunat pe a doua pista si 129 pe pista nr. 6, aceeasi pe care se chinuise si Ciurdea cu o zi inainte, cu probleme mari la "izolate".

400 popice doborite dupa trei schimburi era un rezultat modest, salvat abia pe ultima arte, 166 puncte smulse care i-au adus un total de 566. Asa ca iesenii au zburat urgent de pe prima pozitie. Croatii de la Zadar deja se instalasera in frunte, germanii erau in spatele lor la 13 "bete" si abia pe 3-4 stateau iesenii, brat la brat cu ungurii, ambii cu 2393.

Sperantele pentru calificarea in turneul final al competitiei ramineau intacte cita vreme CFR Olimpia ACB inca avea 2 de puncte avans fata de reprezentanta Austriei. Urmau sa intre Gyula Veres, jucator imprumutat de la Rulmentul Brasov pentru aceasta Cupa Mondiala si Remus Antimirescu, capitanul echipei. Pentru Veres inceputul a fost fast pe pista nr. 6, una deloc pe placul iesenilor. 157 puncte adunate si tot atit in urmatorul schimb il gaseau pe Gyula in carti.

Continuarea n-a mai fost aceeasi pentru ca ieseanul n-a facut decit o medie de 6 la "pline" si apoi a scrintit-o la "izolate" i a incheiat cu 135 pd in schimbul trei. 449 era al patrulea rezultat din seria lui si lucrurile s-au mai indreptat in ultimul schimb, cind si-a dus punctajul la fix 600.

Insa, daca despre clasarea pe unul dintre primele trei locuri nu se mai punea problema, CFR Olimpia ACB incepea sa-si faca griji si pentru locul patru cita vreme slovacii au strins 628 puncte dintr-un foc si au venit pina la 24 puncte diferenta inaintea ultimului tur.

Si austriecii stateau la pinda la 60 de lungimi insa nimeni nu s-a gindit ca dracul poate fi asa de negru, cu atit mai mult cu cit in concurs mai era de intrat marele Antimirescu.

Deceptia Antimirescu

Eroare insa, pentru ca marele capitan avea sa arunce foarte prost, confirmind un proverb celebru: "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul". Medie de 5 la "pline", cinci bile irosite pentru a lichida noua popice la "izolate" si 125 puncte acumulate reprezentau cel mai slab rezultat pe o pista dintre toti iesenii care au intrat in concurs.

Putin mai bine a mers ieseanul in schimbul urmator si 145 puncte erau bune daca luam in calcul ca a mai avut o serie neagra la "izolate". Dar 270 de puncte la jumatatea cursei il gaseau pe ultimul loc in grupa din care a facut parte si lumea vorbea in tribune de schimbare. Antrenorul Ilie Baias n-a reactionat insa si pentru suporteri dezamagirea a continuat cu aruncari foarte proaste la "izolate", 137 puncte in schimbul trei si 131 pe ultima lui pista adica un modest rezultat total de 538 care a stricat toate socotelile iesenilor prezenti la Gostyn.

"Din pacate accidentarea lui Remus la spate l-a impiedicat sa aiba o evolutie mai buna. Nu mi-am pus problema schimbarii pentru nu aveam solutii mai bune. Rezervele erau lipsite de experienta.", a explicat antrenorul care ii mai avea la dispozitie pe Iulian Cucu si pe Mihai Gabriel Benghiac. Asa ca CFR Olimpia ACB a trebuit sa se multumeasca cu aceasta pozitie desi a fost la un pas de surpriza.

Rezultatul in sine ramine si vorbeste de un obiectiv indeplinit, cel de calificare in Champions League, competitie care se va desfasura in perioada urmatoare in sistem tur-retur. "Sint de parere ca Baias a procedat bine ca l-a lasat pe Antimirescu sa continue. A mizat pe revenirea lui dar n-a fost sa fie. Am dovedit insa ca sintem romani si ne innecam ca tiganul la mal. E bine ca s-a intimplat acum si e bine ca a mai disparut un mit, ca vine Antimirescu in ultimul schimb si salveaza totul. E o lectie pe care va trebui s-o folosim in Champions League.", a mai adaugat Pipa.

Dupa turul preliminar clasamentul Cupei Mondiale arata astfel in partea lui superioara: 1. KK Zadar (Croatia) – 3648 pd, 2. SKV Rot-Weib Zerbst (Germania) – 3621 pd, 3. Zalaegerszegi (Ungaria) – 3619 pd, 4. ZP Sport Podbrezova (Slovacia) – 3579 pd, 5. BSV Voith St. Polen (Austria) – 3532 pd, 6. CFR Olimpia ACB – 3531 pd.

In Champions League s-au mai calificat echipele din Cehia si Slovenia. Astazi sint programate semifinalele Cupei Mondiale, KK Zadar – ZP Sport Podbrezova si SKV Rot-Weib Zerbst – Zalaegerszegi, iar miine se joaca finalele. In Cupa Mondiala feminina programata la Lezno (Polonia), campioana Romaniei, Electro Romgaz Tg. Mures, a terminat tot pe locul sase si s-a calificat in Champions League.

Deplasarea la aceasta competitie a trimisului "Ziarului de Iasi" a fost facuta cu sprijinul Clean Total, Magvacom, West Star, Iassyfarm, Intercons si Euro
Brand.

Comentarii