Axul gripat

luni, 21 noiembrie 2011, 22:47
3 MIN
 Axul gripat

Antrenorul CSMS Iasi, Ionut Popa, a afirmat inaintea meciului cu Dunarea Galati, disputat simbata trecuta, ca determinarea va fi cheia jocului. Tehnicianul s-a inselat! Chiar daca gazdele au avut o atitudine surprinzator de pozitiva, mai ales daca tinem cont de nebunia de saptamina trecuta – cind managerul Leo Grozavu l-a lovit pe jucatorul Narcis Badic, fotbalistii s-au revoltat impotriva conducerii, care a modificat pe ascuns Regulamentul de Ordine Interioara, iar recunoasterea fractionarii vestiarului a devenit publica – Iasul nu a reusit sa treaca de echipa galateana, scorul final fiind 1-1.

Explicatia ratarii unei victorii care parea logica, tinind cont de aspectul jocului, pina in minutul 65 tine de prapastia imensa dintre randamentul fotbalistilor ieseni. Daca Onofras, care a marcat, Tudor, ce a dat o multime de pase ideale, inclusiv la gol, si Vladu, generos in efort si exact au facut un meci foarte bun, Straton, Ciucur si Badic au fost si ei activi, coechipierii lor au navigat de la submediocru spre catastrofal. Catalin Popa a bifat doua interventii bune dar si o gafa imensa, Razvan Tincu si Mitrea au realizat un nou joc mizerabil, nereusind sa-l struneasca pe masivul, dar destul de lentul atacant al oaspetilor, Chelaru, Nalati a jucat mai bine doar decit inlocuitorul sau, Paul Tincu, ce a gresit tot, Bilba a fost din alt film iar cel care l-a substituit, Ghiceanu, a continuat logodna cu neinspiratia. Cum posturile pe care au evoluat restantierii amintiti (portar – stoper – mijlocas central – atacant), formeaza exact axul central al echipei, CSMS nu avea cum sa se impuna in fata unei echipe masive, omogene, care a avut forta de a reactiona extrem de viguros dupa ce Iasul a deschis scorul. De aceea, chiar daca gazdele au dominat, per total, meciul, impunindu-se si la capitolul suturi (12-7; 6-3 pe poarta) si ocazii importante (5-3), iar Dunarea a intrat, practic, in joc abia in ultimele 25 de minute, senzatia ca remiza a fost echitabila era dominanta la final.

CSMS a ajuns astfel mai aproape de retrogradare (doar patru puncte!) decit de promovare, meciul din ultima runda, cu Farul Constanta, fiind capital pentru modul in care va decurge iarna la gruparea din Copou. Pentru a nu depinde de alte rezultate si a ramine la sase puncte de locul II, care asigura viza pentru elita, Iasul trebuie sa se impuna simbata, pe litoral. Conform unor oficiali ieseni, in cazul in care acest obiectiv va fi indeplinit (implicit si cel al turului, clasarea la o distanta de promovare ce poate fi recuperata in maximum doua etape), campania de promovare va fi continuata si in retur. In caz contrar, ideea unor persoane din virful clubului, abandonarea viselor legate de Liga I si demararea unei noi reconstructii, are sanse de a fi aplicata din retur. Calculele amintite pot fi modificate doar daca CSMS va cistiga la "masa verde" meciul cu FC Snagov, din etapa a IV-a, disputa incheiata la egalitate, 0-0. Verdictul in acest litigiu, care a fost judecat, pina acum, de opt ori, de comisiile federale, este asteptat a fi anuntat, conform presedintelui clubului iesean, Mircea Ursu, astazi.

Comentarii