Banzai!

luni, 03 martie 2003, 00:00
2 MIN
 Banzai!

Iasul a gazduit in week-end o faza zonala a celei de-a 13-a editii a Campionatului National de karate traditional, competitie ce s-a bucurat de un imens succes. La finalele de ieri, luptele dintre cei aproape 100 de sportivi de la cele 13 cluburi participante au adus in tribunele Salii Polivalente circa 1500 de spectatori, afluenta record tinind cont de caracterul turneului. Pe linga presedintele Federatiei de Karate Traditional, sensei Dan Stuparu (7 dan), nu au lipsit nici VIP-uri ale orasului, intre care primarul Constantin Simirad, presedintele CJ, Lucian Flaiser si, imbracat intr-o tinuta sport, adecvata competitiei, vicepresedintele CJ, Nicolae Ivanciu, un mai vechi practicant al karate-ului. Reusita reuniunii a fost completata si de demonstratiile de dans sportiv, gimnastica ritmica si spargeri asigurate de cluburile Vogue, Gym Conrado si Enpi, ultimul fiind organizator al turneului, alaturi de Primaria si CJ Iasi, sprijiniti de alti 18 sponsori. Calificarea la faza finala a campionatului a fost obtinuta de primii 4 sportivi de la fiecare stil, sportivii ieseni clasati pe primul loc fiind:
Juniori: Claudiu Pirvan (Dojo Zanshin Tomesti) – kumite; Marian Canura (Tomesti) – fuku go; Ionut Olaru, Lucian Cirlig (Tomesti) – en bu; Cirlig, Andreea Vieriu – en bu mixt.
Tineret: Stefan Timofte (Tomesti) – kata, kumite, fuku go; Raluca Merticaru (Tomesti) – fuku go; Timofte, Gabriel Ungureanu – en bu; Merticaru, Ungureanu – en bu mixt; echipele de kata de la Tomesti, feminin si masculin.
Seniori: Razvan Popa (Enpi) – kumite; Cristian Buraga, Irina Patrahau (Enpi) – en bu mixt; echipele de kata de la Enpi, feminin si masculin. La concurs a fost prezent si multiplul campion european si mondial, Cornel Musat (CS Karate Club Galati), depasit in clasamentul de la kumite de ieseanul Razvan Popa! (Ovidiu MINEA)

Comentarii