Baza e atacul

luni, 19 august 2002, 23:00
3 MIN
 Baza e atacul

Selectionerul Anghel Iordanescu a anuntat ieri, la reunirea lotului echipei nationale, ca portarul echipei FC National, Bogdan Vintila, a fost convocat in locul rapidistului Emilian Dolha, care a devenit indisponibil dupa meciul de campionat cu Sportul, disputat duminica. Lotul echipei nationale a Romaniei pentru meciul amical cu reprezentativa Greciei, care va avea loc miercuri, de la ora 20.45, pe stadionul "Gheorghe Hagi" este urmatorul: Stelea (Salamanca), Vintila (FC National) – portari; Contra (AC Milan), Iencsi (Rapid), Gh. Popescu (Dinamo), Miu (Steaua), Chivu (Ajax), Florea (Sahtior Donetk) – fundasi; Ghioane (Dinamo Kiev), Codrea (Genoa), Gilca (Villarreal), Cernat (Dinamo Kiev), Soava (Rapid), Ov. Petre (FC National), Vl. Munteanu (Dinamo), Mutu (Verona) – mijlocasi; Moldovan (Nantes), Ganea (Stuttgart), Pancu (Besiktas), Marius Niculae (Sporting Lisabona) – atacanti.
Iordanescu a spus ca jocul cu Grecia reprezinta intrarea in linia dreapta pentru campania de calificare la Campionatul European din Portugalia. "Inainte de acest joc am avut foarte multe probleme, prin numarul mare al situatiilor delicate pe care le-am intimpinat. M-a ingrijorat statutul contractual al unor jucatori, cum ar fi Adi Ilie, Gica Popescu, Alin Stoica. De asemenea, lipsa rezultatelor la nivelul echipelor de club, si ma refer mai ales la Dinamo, care a fost eliminata de FC Bruges, nu putea sa ne dea linistea necesara. Astept ca Rapid si FC National sa se califice mai departe si astfel sa putem mari aria de selectie si in ceea ce priveste juatorii din tara, dar si in cazul celor care evolueaza in strainatate" , a spus selectionerul.
In ceea ce-l priveste pe Marius Niculae, antrenorul nationalei a spus ca nu il intereseaza decit ca atacantul sa fie prezent la actiunea echipei nationale, astfel ca nu ia in calcul nici o scrisoare trimisa de clubul Sporting Lisabona, in vederea renuntarii la convocarea jucatorului pentru meciul cu Grecia. "Din punctul meu de vedere, Marius Niculae trebuie sa fie aici. Eu nu iau in calcul alta varianta si sint convins ca Niculae va fi in cantonament. Nu pot sa cred ca un jucator care joaca cu Inter Milano 90 de minute nu poate evolua peste o saptamina. Nu este vina mea ca Sporting a jucat, duminica, astea sint problemele clubului. Exista un regulament, iar jucatorul trebuie sa se prezinte la convocare ", a spus Iordanescu.
Anghel Iordanescu a mai spus ca, desi au fost convocati doar jucatori de la echipele din Bucuresti, exista si varianta aducerii la nationala a unor jucatori din tara. El a mentionat ca un trimis al sau l-a urmarit pe atacantul echipei FCM Bacau, Catalin Cursaru, insa nu a fost multumit de evolutia atacantului bacauan.
Referindu-se la echipa Greciei, Iordanescu a spus ca aceasta, prin intermediul cluburilor Panathinaikos, Olympiakos si AEK Atena, ofera o arie larga de selectie. "Prin noul antrenor si-au manifestat intentii de a face performanta cit mai mare. Consider ca sint in progres, iar acum cluburile mari si-au dat acordul ca jucatorii sa ramina la echipa nationala. Nu pot comenta lotul, nu stiu starea lor de sanatate. Grecia va fi o surpriza placuta. Mi-ar fi placut sa am adversar Brazilia, pentru ca daca am fi invins atunci am fi fost cei mai mari", a mentionat tehnicianul. Anghel Iordanescu a spus ca asteapta ca Adrian Ilie sa-si gaseasca o echipa, pentru a-l putea folosi in campania de calificare.

Comentarii