Bine ca am cistigat

luni, 03 aprilie 2000, 23:00
2 MIN
 Bine ca am cistigat

Prin chinurile iadului a trecut FCM Poli Iasi, simbata pina a reusit sa pastreze in Copou cele trei puncte puse in disputa cu Precizia Sacele. Cum ratarea acestui obiectiv ar fi fost aproape un dezastru, iesenii au parasit stadionul fericiti ca totul s-a terminat cu bine, insa nu au uitat de faptul ca, dupa cinci meciuri in care au evoluat la un nivel destul de ridicat, in evolutia favoritilor a intervenit un recul.
Apararea nu a mai fost asa de sigura, antrenorul Leonida Nedelcu fiind foarte suparat la sfirsitul partidei si de evolutia de ansamblu a defensivei dar si de gafele aparute la golul primit. Gavrilescu a prins o zi mai putin fasta, el mai compensind prin obtinerea penaltiului izbavitor, Constantin, intrat accidentat in teren si schimbat la pauza, a fost o palida umbra a liberoului din meciul cu Sportul Studentesc, Paraschiv a avut mai multe ezitari, in timp ce Urdaru a evoluat mai bine ca libero in repriza a doua dupa ce in prima parte fusese fundas stinga, in locul lui intrind Gheban.
La mijlocul terenului lucrurile au mers ceva mai bine si asta in primul rind datorita metronomului Medeleanu, ce a alergat cit pentru trei meciuri dar si a lui Onofras care, dupa un inceput mai ezitant, a avut citeva momente excelente in repriza secunda. Desi nu a dezamagit, Ion Radu a gasit mai greu decit de obicei culoarele spre poarta sacelenilor in timp ce, pe flancul sting, atit Nita cit si rezerva Basascu au fost foarte activi, mentiunea in plus pentru ultimul fiind normala fie si numai pentru faptul ca a avut curajul de a-si asuma responsabilitatea executarii loviturii de la 11 metri, intr-un moment de mare incarcatura psihologica. In avanposturi, lucrurile au mers iarasi ceva mai slab, Ionescu, Serban si apoi Fieraru nereusind sa scape de marcajul strict al oaspetilor. Peste toate, importanta ramine victoria, in conditiile actuale cind lupta pentru evitarea retrogradarii este inca in toi, anuntatele jocuri de culise cu rezultate previzibile putind complica serios calculele subsolului.
Astazi, Poli va pleca spre Navodari cu o echipa mult cirpita, mai multe piese de baza neputind evolua miine. Cum insa si gazdele au echipa in pioneze, iar soarta promovarii pare transata, oaspetii pot sa aiba sansa lor. (Ovidiu MINEA)

Comentarii