Boxul iesean nu se lasa

marți, 23 martie 2004, 00:00
2 MIN
 Boxul iesean nu se lasa

Asa cum v-am informat in numarul de ieri, boxerii ieseni s-au intors cu patru medalii de la Cupa Romaniei, numita si Campionatul National de primavara. In rindul celor 150 de de boxeri (baieti si fete) s-au numarat si reprezentantii cluburilor CSM Unirea – Scorpion si Unirea Vointa Iasi, primii pregatiti de Mihai Constantin, ceilalti de antrenorul emerit Viorel Soroceanu. Am obtinut, deci, patru medalii, cea mai buna performanta fiind aceea a Corinei Cirlescu (CSM Unirea -Scorpion), eleva la Liceul „Gheorghe Asachi”, la categoria 46 kg. Corina boxeaza de doi ani, timp in care a sustinut opt meciuri, toate cistigate, ea fiind campioana si anul trecut. La Tg. Jiu, eleva lui Misu Constantin a cistigat toate cele trei meciuri jucate.
Aceeasi virsta o are si medaliata cu argint, Raluca Chiriac (60 kg), iar antrenorul ei, Viorel Soroceanu se poate mindri ca a intuit exact ca Raluca va fi surpriza Vointei. Raluca boxeaza doar de sase luni, fiind eleva la Grupul Scolar „Ion Holban”, din sase meciuri disputate pierzind doar unul. Eleva lui Viorel Soroceanu a avut un traseu mai usor, cistigind un singur meci pina la accederea in finala, pierduta la limita in fata campioanei en-titre, Liliana Druca. Lavinia Pascal este mai cunoscuta fanilor boxului feminin iesean, ea fiind deja campioana in 2003 la categoria 63 kg. Pregatita tot de Viorel Soroceanu, Lavinia (17 ani, eleva la Liceul Tehnoton), are un palmares de 8-2. In fine, Radu Zarif (CSM Unirea), a obtinut bronzul la 69 kg. Radu a fost vicecampion in 2003 si are un palmares impresionant: doar cinci infringeri din 55 de meciuri.
Cei doi antrenori, Viorel Soroceanu si Mihai Constantin, ne-au comunicat dorinta de a multumi din inima celor care i-au ajutat pe Corina, Raluca, Lavinia si Radu si, nu in ultimul rind, conducerilor liceelor unde sperantele pugilatului iesean invata. (Nic. G)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii