Boxul romanesc se curata de virusi

marți, 02 martie 2004, 00:00
3 MIN
 Boxul romanesc se curata de virusi

Presedintele Federatiei Romane de Box, Iosif Armas, l-a demis, ieri pe antrenorul lotului national, Relu Auras, dupa ce pugilistii romani nu au obtinut nici o medalie la Campionatele Europene din Croatia, noul antrenor urmind a fi desemnat intr-o sedinta care va avea loc miine. „Avind in vedere rezultatele necorespunzatoare ale lotului olimpic de box la CE, unde nu s-a obtinut nici o medalie si nici un boxer nu s-a calificat la JO, acestia dovedind o slaba pregatire fizica, tehnica si tactica, intrucit consider ca principalul vinovat al acestei comportari este antrenorul principal Relu Auras, impreuna cu colectivul tehnic, in baza prerogativelor atribuite presedintelui FR Box, se emite decizia demiterii antrenorului principal al lotului si a colectivului tehnic”, se arata intr-un comunicat semnat?de Armas.
Din colectivul tehnic, alaturi de Relu Auras,?mai faceau parte Emil Popa, Gheorghe Simion, Crinu Olteanu, Marcelica Tudoriu si Gheorghe Ene. Auras a fost numit in functia de antrenor al lotului national la sfirsitul lunii iulie 2003, in locul lui Alec Nastac, care a demisionat dupa ce delegatia Romaniei nu a cistigat nici o medalie la Campionatele Mondiale de la Bangkok.(MEDIAFAX)
Feri este asteptat cu nerabdare
Toate mediile informatice din Romania dau aproape sigura venirea, in locul lui Auras, a lui Francisc Vastag, antrenorul sub conducerea caruia boxul romanesc a obtinut cele mai mari succese din istorie. Numai ca Vastag conditioneaza numirea sa de reinstalarea prietenului sau, Rudel Obreja, in functia de vicepresedinte al FR Box. Obreja, el insusi un fost boxer de mare clasa (vicecampion european si medaliat cu bronz la Mondiale in 1989), a fost demis in urma unor neintelegeri cu Iosif Armas, numitorul comun al insucceselor Thailanda 2003-Croatia 2004. Conform unor informatii aparute in cotidianul „Evenimentul Zilei”, planurile lui Vastag nu se opresc aici, el dorind sa-l readuca in functia de presedinte onorific pe omul de afaceri constantean Ionel Serban, care are relatii foarte bune cu lumea boxulu amator, iar, in cazul cind Leonard Doroftei isi va incheia activitatea pe ring, acesta ar putea fi adus in functia de presedinte al Comisiei de Box Profesionist din cadrul FRB. Ramine de vazut daca Armas, un om de afaceri care a investit mult in boxul romanesc (dar in acelasi timp, manager slab si influentabil), va accepta planurile lui Vastag, conditii sine qua non in privinta revenirii celui mai titrat pugilist roman din istorie. Si exista semnale ca le va accepta, pentru a scapa de cel mai periculos virus: virusul Armas!
Virusul Simion
In afara de incapacitatea profesionala a lui Auras, in afara de retragerea lui Serban, care a condus la iesirea nemeritata din boxul romanesc a unor nume mari, ca Vastag, Serban, Obreja si Mihai Leu (fost si el, intr-o perioada, presedinte al FRB), mai exista, in boxul romanesc un virus ucigator: Gheorghe Simion. Nu ne reterim deloc la Dorel si Marian, cei mai buni boxeri romani dupa retragerea lui Vastag sau Doroftei, ci la tatal lor, „il padrino” cum este numit de apropiatii boxului, care prin atitudinea sa de Pacuret, prin pretentiile sale financiare exagerate vizavi de fiii sai, prin conditiile aberante impuse FRB (ca Dorel & Marian sa se pregateasca separat de restul plebei) a contribuit esential la tigania care a dominat acest sport, in Romania, dupa 1998. Eliminarea virusului Simion ar fi posibila numai dupa Jocurile Olimpice de la Atena, care ar putea fi ultimul mare concurs al celor doi frati (in caz ca se vor califica). Foarte probabil, Simionii vor trece la profesionism, unde ii asteapta o cariera exceptionala, daca nu se vor uza in gale de duzina (chiar bine platite!) si atunci, va disparea (speram) si acest ultim factor negativ din pugilatul romanesc. Pina atunci, insa, e bine ca mintea romanului cea de pe urma a venit, deocamdata partial, in capul lui Armas! (Nic. G)

Comentarii