Bravo, baieti, grazie Cristiano!

vineri, 03 aprilie 2009, 21:26
4 MIN
 Bravo, baieti, grazie Cristiano!

Farul: Curca – Matel, Patrascu, Rastovac, Vukomanovic – Bacila, Larie (’60 – Voiculet), Rusmir, Gerlem (’70 – Alibec) – Nanu (’74 – Gosic), Chico. Antrenor: Ion Marin.

Poli: Plesca – Buta, Ilie, L. Munteanu (’52 – Onut), Pecnik (’66 – Jovanovic)  – Viveiros, Milea (’82 – Ignatov), Montiel, Miclea – Bratu, Cristea.

Arbitri: Alexandru Deaconu – Nicolae Meghesan, Mugurel Velicu. Observatori: Marius Cheregi, Alexandru Popescu.

Cartonase galbene: Gerlem (’39) / Ilie (’46), Bratu (’72), Cristea (’74)

0-1, min. 57: Montiel, din marginea careului mare.

0-2, min. 72: Bratu, din 6 metri, in urma unei actiuni pe partea dreapta a lui Buta, urmata de centrare.

0-3, min. 90^2: Bratu il angajeaza pe Cristea, care inscrie pe jos, in stinga portarului Curca.

Cu ranile inca deschise dupa esecul cu Serbia, arena din Constanta nu a atras nici o mie de suflete la unul din meciurile cu implicatii majore in subsolul clasamentului. Iar fanii constanteni care au venit la stadion nu au facut altceva decit sa se umple de nervi in prima repriza, gazdele prezentindu-se extrem de modest. Poli nu a ratat prilejul de a prelua friiele jocului, dominind primul act in majoritatea timpului. Drumul spre gol a fost insa complicat de gasit, in conditiile in care Viveiros a lobat slab in minutul 7, permitindu-i lui Rastovac sa scoata de pe linia portii, iar inspiratia nu a facut casa buna cu Cristea (’12 – sut pe linga poarta), Viveiros (’16 – sut peste poarta; ’40 – blocat in careu) ori Miclea (’42 – sut "peste"), la faze ce puteau deveni periculoase. Faptul ca Farul a avut doar doua faze importante de poarta in primul act (lovitura libera executata de Gerlem in minutul 6, respinsa de Plesca, si sutul din careu a aceluiasi Gerlem, din minutul 32, deviat in corner) a facut ca drumul spre cabine a lui Ion Marin sa fie acompaniat cu cereri de demisie din partea spectatorilor dobrogeni.

Contestarile tribunei au zgindarit orgoliul gazdelor, care au pornit mai bine in actul doi, Ilie blocindu-l in ultima instanta pe Nanu, scapat singur in minutul 46, iar Plesca respingind greu "capul" deviat a lui Gerlem (’57). Avintul "rechinilor" s-a curmat insa brusc, jocul prea descoperit al constantenilor fiind taxat la primul contraatac mai viguros al iesenilor, finalizat de Montiel, cu un sut de la marginea careului. Golul incinge jocul pentru citeva minute, Miclea (’59) sutind peste poarta de la 16 metri, iar Gerlem semnind peste alte doua minute o noua ocazie mare.

Conturile s-au inchis in minutul 72, cind Bratu a dus scorul la 2-0, reusita lui Cristea din prelungiri consemnind umilirea totala a Farului si umbrind oportunitaile irosite de Gosic (blocat de Plesca in minutul 80), Miclea (’83 – sut frumos, respins de Curca si ’84 – sut peste) si Chico (’90^1). Politehnica a urcat pe locul XII in clasament si are mari sanse sa ramina pe aceeasi pozitie si dupa consumarea acestei etape, intrucit echipele care o pot depasi in clasament (in caz de victorie), Pandurii Tirgu Jiu si Gloria Bistrita au meciuri grele in deplasare, cu FC Arges, respectiv, Gloria Bistrita.

Primele Farului au zburat

^ Farul a anuntat dublarea primelor pentru partidele din etapa a XXII-a si a XXIII-a, considerate foarte importante in lupta pentru evitarea retrogradarii. Astfel, un succes cu Poli a fost cotat la 2000 de euro in timp ce o victorie la Bistrita, etapa viitoare, ar aduce 4000 de euro fiecarui fotbalist constantean care va evolua titular. ^ Desi e recuperat total, Onut a fost rezerva, in locul sau fiind preferat Ilie. ^ Rezervele de portar de ieri au fost doi necunoscuti. Dobre, la gazde, a profitat de conflictul dintre Vlas (prezent in tribuna) si Ion Marin, iar Balan de accidentarile lui Branet si Marc. ^ Trei galerii au "prestat" ieri, pe stadionul Farului, iesenii avind doua grupuri de suporteri. ^ Toate cele trei inlocuiri din tabara oaspetilor au fost facute din motive medicale ^

 

Bergodi: "Au jucat impecabil!"

"Sint foarte fericit c-am cistigat acest meci foarte important. Felicit baietii care au jucat impecabil, au facut bine totul pe teren, s-au daruit dind dovada de agresivitate si au inscris trei goluri superbe. Lupta pentru evitarea retrogradarii se va duce, insa, pina la sfirsit", a declarat, in cadrul conferintei de dupa meci, antrenorul Politehnicii.

Ion Marin, tehnicianul echipei gazda,  nu a venit la conferinta de presa de dupa meci si nu din impolitete, ci pentru simplul fapt ca a fost convocat la o sedinta urgenta de catre patronul Gheorghe Bosinceanu. "Sapaliga" a fost asteptat la sediul clubului Farul de catre o multime de suporteri amariti si furiosi, care ii cereau imperios demisia.

Comentarii