Burdujan si Paveliuc vor sa-si dea secretele in vileag

luni, 20 septembrie 1999, 23:00
3 MIN
 Burdujan si Paveliuc vor sa-si dea secretele in vileag

Doi fosti fotbalisti de frunte ai Iasului, Ovidiu Burdujan si Gelu Paveliuc, au solicitat ieri conducerii clubului iesean sa devina antrenori la Centrul de Copii si Juniori ai clubului. "Sintem tineri, dornici de afirmare si, fie-ne iertata lipsa de modestie, cred ca avem ce sa-i invatam pe copii. Nu mai amintesc decit faptul ca mai toate echipele din tara i-au ajutat pe fostii lor fotbalisti in aceasta directie" a spus Burdujan.
Despre cariera de fotbalisti a celor doi se stiu destule, ambii jucind sub culorile "alb-albastre" timp de 10 ani fiind si selectionati la loturile nationale de juniori si tineret. Ca in atitea alte cazuri, "firul" s-a rupt odata cu punerea ghetelor in cui, cind, deodata, au intrat in anonimat. Singura lor sansa a fost meseria de antrenor pe care au imbratisat-o in ultimii ani. Burdujan spune ca a intrat al treilea la Scoala Nationala de Antrenori in 1996 pe care a absolvit-o alaturi de Lacatus sau Nanu, iar Paveliuc va termina aceste cursuri in ianuarie 2001, ambii fiind, pentru o perioada de timp, antrenori ai divizionarei D, RATC Iasi. Burdujan chiar a cistigat o data campionatul amintit insa a ratat promovarea la baraj.
Acum, cei doi incearca revenirea la "matca" insa se tem de reaparitia unor elemente "neprevazute". "Cind am fost jucator, atit eu cit si Paveliuc, am fost ceruti de Steaua sau Dinamo insa le-am refuzat, preferind sa stau la Iasi, de unde, pina la urma, m-am trezit dat afara in ’89. Acest lucru s-a petrecut in urma unei sedinte de partid in care cred ca s-au urmarit interese personale de conducerea de atunci, cind echipa era pregatita de Leonida Antohi. Cind am intrat la Scoala Nationala de Antrenori, acolo unde ne-au predat profesori ca Mircea Lucescu, Emerich Ienei, Titi Dumitriu, s-au gasit alte persoane din fotbalul iesean care sa spuna ca aceste cursuri se fac pe sarsanale. Nu stiu ce s-ar intimpla daca aceste cuvinte s-ar afla la sedinta Colegiului National de Antrenori!" a spus Burdujan.
Cu toate ca nu a absolvit inca scoala amintita, Paveliuc spune ca FRF da dreptul unui cursant sa pregateasca pina si echipe de divizia B, daramite echipe de copii. Exemplul de la Iasi cel mai elocvent este chiar cel al fostului coechipier si actualului coleg de "clasa", Kereszy, care antreneaza la Centrul de Copii si Juniori al lui Poli. Burdujan a spus chiar ca i-a solicitat de mai multe ori profesorului Antohi sa antreneze pe "urmasii" lui de la Poli, insa a fost refuzat.
"Nu vrem sa luam doar un salariu de la club, asa cum fac altii, vrem sa muncim cu adevarat pentru echipa care ne-a format" au incheiat dialogul, aproape intr-un glas, cei doi fosti fotbalisti ieseni, care au ajuns acum la 36 de ani.
Conducerea clubului le-a promis celor doi ca, in scurt timp, cererile lor vor fi analizate si, atunci cind va fi discutata si reorganizarea Centrului de Copii si Juniori, se va lua o decizie in privinta lor.
In afara acestui subiect, cei doi fosti mari fotbalisti ai lui Poli au promis ca, daca va fi cazul, vor deschide si mai mult sertarul cu amintiri, mai mult sau mai putin placute. (Ovidiu MINEA)

Comentarii