Capul slabei sperante

duminică, 12 octombrie 2008, 22:37
4 MIN
 Capul slabei sperante

Romania: Lobont – Ogararu, Tamas, Goian, Rat – Cocis, Muresan, Chivu – Fl. Petre (’76 – Bucur), Marica, Mutu (’76 – Costea). Antrenor: Victor Piturca.

Franta: Mandanda – Sagna, Boumsong, Abidal, Evra – A. Diarra, Toulalan -Ribéry (‘90^1 – Briand), Gourcuff, Malouda (’38 – Benzema) – Henry.  Antrenor: Raymond Domenech.

Arbitri: Frank de Bleeckere – Peter Hermans, Alex Verstraeten (Belgia).

Cartonase galbene: Goian / Boumsong, Toulalan.

1-0, min. 6: Florentin Petre profita de o gafa a lui Diarra , patrunde pe linga Evra  si suteaza pe jos din careu.

2-0, min. 17: corner executat de Petre, Goian inscrie cu capul si cu… pamintul printre portarul Mandanda si Malouda.

2-1, min. 37: Ribéry, sut imparabil din centrul careului, dupa o combinatie rapida cu Gourcuff.  

2-2, min. 69: Gourcuff, sut prin surprindere de la 30 m.

S-a tot spus ca remiza in meciul cu Franta este un rezultat bun. Ar fi fost chiar foarte bun, daca nu se intimpla istoria de la Cluj, cu Lituania. Cert este ca am avut 2-0 in min. 17 in fata Frantei si n-am putut gestiona acest avantaj incredibil, chiar daca Piturca a fost considerat dupa EURO un sef de autobaza mai zelos chiar si decit Cirtu. Se spune, dupa razboi, ca noi am inceput minunat partida, ofensiv asa cum vrea tot romanul. Nu prea rimeaza. Timp de patru-cinci minute, francezii ne-au luat la jocul acela al lor innebunitor, cu pase in fata apararii si la centrul terenului, iar ai nostri nu atingeau mingea. Pe neasteptate, insa, morisca a suferit citeva rateuri consecutive si de aici a pornit golul lui Florentin. O pasa a lui Goian l-a vizat pe Marica, Diarra i-a luat "sogunului" prim-planul, dar mingea a ricosat la "pitic" care si-a facut impecabil treaba. Lovitura lui Petre a fost ca un knock-down pentru francezi, iar tricolorii au avut un sfert de ora magic, contabilizat pe tabela prin golul nr. 1000 al nationalei, semnat Goian. Apoi… Domenech a sunat "Allons enfants", a schimbat jocul in 4-4-2, Henry a iesit din apatie, Benzema a venit linga el, iar la mijloc, legile erau semnate de oamenii de banda, Ribéry si Gourcuff, care, prin miscarile lor derutante, ii indepartau pe tricolori de zona sensibila din centrul defensivei franceze. Din contra, cei doi au facut sah-mat apararea noastra in min. 38, iar lovitura de cap a lui Mutu din finalul primei reprize, este statistica…

Repriza a doua a aratat cine e seful balului de la Constanta. Francezii pasau in continuare cu o siguranta remarcabila, convinsi ca egalarea sau chiar victoria vor deveni, iar romanii – cu un Mutu nervos si individualist, un Marica neinspirat si un Petre obosit – faceau fata doar in defensiva, cu Chivu si Muresan imperiali in fata fundasilor centrali. Si daca Lobont a fost mare la dubla incercare Henry – Gourcuff, a fost invins de un sut mult mai usor in min. 69. Diferenta dintre francezi si romani este aceea ca unii se monteaza formidabil cind sint condusi, iar altii se inmoaie sub destinul mioritic. Asa se face ca doar sansa si politetea arbitrilor ne-au scapat de o infringere de pomina in partida cu Franta. Si de reducerea la zero a sanselor si asa putine de a ajunge la Capul Bunei Sperante.

Sirbii, pe primul loc

Victoria clara a sirbilor in fata nemaipomenitei revelatii, Lituania ("plavii" au mai ratat un penalty prin Zigic la 2-0) propulseaza vecinii nostri din Sud-Vest in fruntea clasamentului grupei, in timp ce Austria, invingatoarea Frantei din prima runda, n-a putut invinge in Feroe, acolo unde tricolorii au canonit un succes prin golul lui Cocis. Deocamdata, Serbia si Lituania s-au distantat in fruntea clasamentului si o pot face si mai mult miercuri, cind Romania si Franta au pauza.

Rezultate, marcatori: Feroe – Austria 1-1. Løkin (’47) / Stranzl (’49); Serbia – Lituania 3-0. Ivanovic (‘6), Krasic (’34), Zigic (’82).

Clasamentul grupei a VII-a.

1. Serbia        3          2          0          1          6-2     6

2. Lituania      3          2          0          1          5-3     6                                    

3. Austria       3          1          1          1          4-4     4

4. Franta        3          1          1          1          5-6     4

5. Romania    3          1          1          1          3-5     4

6. Feroe         3          0          1          2          1-4     1

Etapa viitoare (miercuri, 15 octombrie): Lituania – I.Feroe, Austria – Serbia.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii