Ce-ai facut, Bilba?

duminică, 30 martie 2008, 22:41
5 MIN
 Ce-ai facut, Bilba?

Pandurii: Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Djakpa (’46 – Cardoso) – Vasilache, Vancea (’54 – A. Popescu), Orac, Iordache – Piturca, Stromajer (’66 –  Arrieta). Antrenor: Eugen Neagoe.

Poli: Branet – Homei, Onut, L. Munteanu, Pecnik – Ad. Ilie (’18 – Buta), Milea (’87 – Ciobanu) – Bersnjak, Naidin (’70 – Palimaru), Sfirlea – Bilba. Antrenor: Ionut Popa.

Cartonase galbene: Stromajer (’15), Popete (’41) – Pecnik (’43), Sfirlea (‘45^1), Onut (’77), L. Munteanu (’87).

Eliminat: Bilba (‘7).

Arbitri: Mugurel Draganescu (Breaza); Miklos Nagy (Cluj Napoca), Sorin Caia (Timisoara).

Spectatori: 6 000.

1-0, min. 75: Arrieta, cu un sut de la 10 metri lateral dreapta, la coltul lung.

Ciudata prima repriza in orasul in care pina si aerul are iz de Brincusi. "11" contra "11", Pandurii au doua ocazii, Branet anuntind din primul minut ca e hotarit sa faca un meci mare, iar Djakpa (‘4) sutind peste poarta. Paradoxal, superioritatea numerica obtinuta repede taie insa elanul gazdelor, care mai au doar doua tentative de ocazii, prin Stromajer. Mai mult, dupa o lovitura libera trimisa de la circa 20 metri, din pozitie centrala, peste poarta, de Sfirlea (’29), colaborarea Buta – Bersnjak aduce doua faze clare intr-un singur minut (’36) la poarta lui Mingote, inspiratia nefacind insa casa buna cu jucatorii oaspeti la finalizare.

Actul doi a inceput la fel de bine ca si primul pentru "panduri", portarul Iasului parind sutul lui Orac (’46) iar Piturca (’50 – sut pe linga poarta, din careul mic) prevestind ca va scoate peri albi suporterilor sai. Replica Politehnicii ("cap" Onut, respinge Mingote de sub bara – min. 51 si, dupa un minut, sut L. Munteanu prins de portarul gazdelor) a fost ultimul raspuns al unei echipe care a inceput sa simta, pe masura scurgerii timpului, din ce in ce mai mult ca are un om mai putin pe teren.

Dominarea totala a gazdelor care a rezultat a fost concretizata relativ tirziu, deoarece Piturca a trimis in bara in minutul 58 (Ilie Iordache reluind apoi pe linga poarta) si nu a reusit in acelasi minut (’67) sa inscrie nici de la 12 metri, nici din careul mic, Branet intervenind cu efect in ambele faze. Golul a aparut insa, in minutul 75, marcator fiind unul dintre putinii straini adusi in aceasta iarna pe care gorjenii il mai iau in calcul, spaniolul Arrieta, cel ce a fost la un pas de o dubla, in minutul 81 lobind peste poarta.

Poli a incercat pe final o minune, insa ocaziile au aparut tot la poarta moldovenilor: Ilie Iordache (’89) a trimis usor dintr-o lovitura libera de la 20 de metri, iar Piturca si-a incheiat recitalul ratarilor cu un luft din careul mic, in prelungiri.

Greu meci pentru arbitri

Multe faze grele pentru arbitru in partida de ieri. Prima s-a consumat in minutul 7, cind Bilba a ridicat cotul la nivelul gitului lui Popete intr-un duel intr-o zona neutra, olteanul a cazut, acuzind o lovitura, iar arbitrul l-a eliminat pe iesean. Apoi, in minutul 15, dupa o gafa a lui Pecnik, Stromajer a scapat singur cu Branet, a trecut mingea pe linga acesta si a cazut, arbitrul considerind ca slovenul a simulat.

Trecind peste doua goluri anulate gazdelor (marcate de Stromjaer si Piturca), ca urmare a unor semnalizari ale unor pozitii de ofsaid, ajungem in minutul 89, cind L. Munteanu a pasat gresit silindu-l pe Branet sa plonjeze la picioarele lui Piturca.

Initial, Draganescu a acordat penalty, revenind repede asupra deciziei, dupa ce s-a consultat cu asistentul. Pe parcursul jocului, senzatia a fost ca toate aceste decizii au fost juste.

Declaratiile tehnicienilor

Ionut Popa: "Nu puteam obtine un rezultat bun in conditiile in care am jucat aproape 90 de minute fara un om. Gestul lui Bilba, care este cel mai bine platit jucator de la noi, este de neinteles si el va avea de suferit pentru asta. Luam usor rosu la fiecare meci insa nu vreau sa comentez arbitrajul. Ne temem in continuare de retrogradare. In ceea ce-i priveste pe cei de la Pandurii, nu arata a echipa de retrogradare. Au avut noroc ca s-a trezit Condescu la timp si a renuntat la multi dintre jucatorii aia adusi in iarna".

Eugen Neagoe: "Am obtinut trei puncte mari. E o victorie absolut meritata, la capatul unui joc pe care l-am dominat. Sint suparat insa ca ratam in continuare foarte mult. De vina poate fi ori prea marea dorinta a baietilor de a inscrie, ori presiunea data de pozitia in clasament. E o pozitie neconforma cu valoarea noastra, cred ca sintem o echipa de mijlocul clasamentului.  Ma bucur ca Arrieta a marcat, insa sint suparat pe el ca a tratat superficial cealalta faza, cind a avut posibilitatea de a inscrie a doua oara si a inchide jocul".

Djakpa s-a ciocnit de ziaristi!

^ Pandurii Tirgu Jiu se lauda cu un numar mare de abonati, gorjenii sustinind ca au 5 000 de "clienti fideli". Din acest motiv, numarul de bilete care se vind la meciuri este limitat, ieri fiind distribuite doar 3 000 de tichete.

^ Oaspetii au evoluat intr-un echipament de rezerva, rosu-alb, culorile celor doua cluburi, alb-albastru, fiind identice.

^ Multe executii stingace s-au datorat si terenului de la Tirgu Jiu, ce este foarte denivelat.

^ In minutul 3, dupa un duel cu Homei, ivorianul Djakpa a intrat in plin intr-un grup de fotoreporteri, urmarile nefiind insa grave.

^ Ca si pe alte stadioane, crainicul arenei gorjene a indemnat in timpul partidei spectatorii sa incurajeze echipa gazda, lucru neregulamentar.

^ Irinel Columbeanu, despre care se spunea ca va investi la Pandurii cu ceva timp in urma, isi face simtita prezenta la Tirgu Jiu prin citeva bannere ale unei firme la care este actionar.

^ In conditiile in care capitanul traditional al gazdelor, Stinga a fost suspendat, banderola la Pandurii a fost purtata de Ilie Iordache.

^ Instalatia de iluminat nocturn a arenei gorjene a fost aprinsa in repriza a doua.

^ Incalzit de meci, Neagoe, care a purtat geaca in prima repriza, a ramas in trening in actul doi. Popa a preferat sa se imbrace in costum.

"Pleaca fara mustata!"

Capitanul de echipa al Politehnicii Iasi, Bogdan Onut, a amenintat ieri, la "Sport Show", de la Pro TV Iasi, ca-l va lasa pe antrenorul Ionut Popa fara mustata la care tehnicianul tine enorm!

"Daca pleaca in vara, asa cum a spus, va pleca fara mustata!" a spus Onut, care a adaugat: "La cit e de atasat domnul profesor de Iasi si de echipa, nu cred ca va pleca in vara daca va avea garantia faptului ca vor fi asigurate conditii propice performantei si, (de ce nu?), atacarii unui obiectiv mai indraznet decit evitarea retrogradarii".

Comentarii