Ce cautati la Mondiale?

Subtitlu

duminică, 13 iunie 2010, 15:45
2 MIN
 Ce cautati la Mondiale?

Algeria: Chaouchi – Bougherra, Halliche, Yahia (cpt.), Belhadj – Kadir (’82 –  Guedioura), Yebda, Lacen, Ziani – Matmour (’80 – Saifi), 11. Djebbour (’58 -Ghezzal). Antrenor: Rabah Saadane.

Slovenia: S. Handanovic – Breko, Suler, Cesar, Jokic – Kirm, Radosavljevic (’87 – Komac), 8. Koren (cpt.), 10. Birsa (’84 – N. Pecnik) – Novakovic, Dedic (’53 –  Ljubijankic). Antrenor: Matijaz Kek.

Cartonase galbene: Radosavljevic, Komac / Ghezzal (2), Yebda .

Eliminat: Ghezzal (’73).

Arbitru: Carlos Batres (Guatemala).

0-1, min. 79: Koren, cu un sut plasat, dar fara forta, de la 18 metri, la care Chaouchi a gresit respingerea.

Nostalgicii vremurilor in care turneul final al Mondialului era o afacere in 16 au avut ieri motive serioase pentru a-i pune la punct pe partizanii actualului format al competitiei. Algeria – Slovenia a fost un meci fara sare, fara piper, un soi de Alba Iulia – Pandurii. Singurele momente care au mai dezmortit plictisul cronic in prima repriza au fost lovitura libera executata de Belhadj (‘3), respinsa de portar, "capul" pe linga a lui Halliche (’36) si sutul lui Birsa (’43), deviat de Chaouchi. Prezenta lui Zidane in tribune nu a generat trezirea partidei nici macar in actul doi, ritmul scazut si gafele pe banda rulanta raminind la putere. Intr-un astfel de peisaj, soarta partidei nu putea fi decisa decit de erori individuale de un calibru mai ridicat decit cel general. Cea care a punctat decisiv la acest capitol a fost Algeria, prin Ghezzal, care a colectionat stupid doua "galbene" in sfertul de ora in care a stat pe teren, si Chaouchi, care a primit un gol parabil. Astfel, Slovenia, a carei evolutie generala a fost sub cea a maghrebienilor, scrie primul succes la un turneu final si intra in etapa a doua a grupelor din fotoliul de lider al grupei! Mai trebuie mentionat ca la invingatori a jucat pe final si fratele jucatorului Politehnicii, Pecnik.

Comentarii