Ce ne aduce iepurasul?

vineri, 28 aprilie 2000, 23:00
2 MIN
 Ce ne aduce iepurasul?

Daca ar fi sa privim lucrurile din perspectiva lotului de jucatori, Emil Lupulescu, actualul antrenor principal al FCM Poli Iasi, se poate considera fericit. Cum jucatorii ieseni nu au luat nici un cartonas galben etapa trecuta, astazi este unul dintre putinele meciuri in care nici un fotbalist "alb-albastru" nu este suspendat. Pina joi, nici la capitolul accidentari nu era trecut nimeni insa Serban a suferit o entorsa in urma careia va lipsi de pe gazon cel putin o saptamina.
Premisele obtinerii unui rezultat favorabil la Bucuresti sint reduse simtitor cind privim in curtea gazdelor de astazi. Potentul om de afaceri Ilie Ciuclea a reusit in ultima vreme sa aduca echipa ce poarta numele reginei fotbalului italian la un standard destul de ridicat si asta pornind de la conditiile materiale asigurate echipei (inclusiv o moderna baza sportiva proprie) si terminind cu lotul de jucatori, sensibil intarit in vacanta de iarna. Drept urmare, cutele aparute pe fruntea directorului tehnic Viorel Kraus si a antrenorului Nicolae Tanasescu pe la finalul turului au mai disparut si este normal sa fie asa de vreme ce, atunci cind anunta formatia pe care o trimit in teren, cei doi pot sa pronunte numele unor fosti jucatori de divizia A ca ex-dinamovistul Coporan (imprumutat pina in vara de Juventus), fostul stelist Zamfirescu, ex-rapidistul "More" Tirtau sau fostul portar al Nationalului, Stefanescu. Oricum, pentru a avea un final de campionat linistit gazdele nu-si permit sa mai piarda nici un punct pe teren propriu.
Ramine de vazut si cum vor juca iesenii la prima deplasare din acest an cind nu sint insotiti de Leonida Nedelcu, mai ales ca finisul se apropie vertiginos si pentru raminerea in B mai este nevoie, in afara de cele doua victorii de acasa, de ceva puncte din deplasare.
In ecuatia partidei apare insa un lucru ciudat atunci cind este citit arbitrul, actualul muresean Gheorghe Farcas (care va fi ajutat de Ioan Muresan si Stefan Munteanu) fiind pina anul trecut bucurestean! Mai mult, presedintele lui Poli, Costel Radeanu se intreba retoric daca nu s-a gasit un alt observator pentru acest meci decit… bucuresteanul Marcel Paraschiv!
Inaintea etapei de astazi, cele doua echipe sint vecine de clasament, gazdele, aflate pe locul 10, cu 40 puncte si -2 la adevar, situindu-se cu un loc mai sus decit Poli (40 puncte, -5 la adevar).
In turul campionatului, Iasul a invins in Copou cu 1-0. Formatiile probabile:
Juventus: Stefanescu – Zeciu, Rusu, Grosu – Coporan, Zamfirescu, Grigore, Sprincenatu, Godeanu – Tirtau, Popa.
Poli: Cimpeanu – Gavrilescu, Constantin, Paraschiv, Gheban (Urdaru) – Onofras, Medeleanu, I. Radu, Basascu – Andries, Ionescu.
Celelalte meciuri ale etapei: Dunarea Galati – Dacia Pitesti (in tur, 0-3), Gloria Buzau – Callatis Mangalia (0-1), Metrom Brasov – Tractorul Brasov (1-2), Unirea Focsani – Foresta Suceava (1-4), Poiana Cimpina – Sportul Studentesc (1-4), Precizia Sacele – Cimentul Fieni (1-1), Midia Navodari – Chindia Tirgoviste (3-0), Laminorul – Petrolul Moinesti (0-2). (Ovidiu MINEA)

Comentarii