Cind se termina benzina

duminică, 27 iunie 2010, 22:44
2 MIN
 Cind se termina benzina

SUA: Howard – Cherundolo, Demerit, Bocanegra, Bornstein – Donovan, Bradley, Clark (’30 – Edu), Dempsey – Findley (’46 – Feilhaber), Altidore (’91 – Gomez). Antrenor: Bob Bradley

Ghana: Kingson – Pantsil, Jonathan Mensah, John Mensah, Sarpei (’72 – Addy) – Inkoom (‘113 – Muntari), Annan, K. Boateng (’77 – Appiah), A. Ayew- Asamoah, Gyan.  Antrenor: Milovan Rajevac.

Arbitru: Viktor Kassai (Ungaria)

Cartonase galbene: Clark, Cherundolo, Bocanegra / Jonathan Mensah, Ayew

0-1, min. 5: actiune personala K. Boateng incheiata cu un sut la coltul scurt, pe jos, de la 17 metri.

1-1, min. 62: Dempsey scapa singur in careu, este agatat de Jonathan Mensah si Donnovan transforma lovitura de pedeapsa.

1-2, min. 94: lansat cu o pasa lunga de Annan, Gyan agata mingea in careu, il pacaleste pe Bocanegra ti inscrie.

Dupa Camerun in 1990 si Senegal in 2002, Ghana a devenit a treia echipa africana care accede in sferturile de finala ale unei Cupe Mondiale. Acest succes salveaza onoarea continentului negru, dupa ce celelalte cinci echipe au parasit, mai onorabil sau mai putin, inca din grupe prima editie desfasurata pe continent african. Victoria ghanezilor lui Milovan Rajevac (un antrenor aproape necunoscut chiar si in Serbia natala) nu a venit usor si – la modul cum s-a desfasurat intilnirea de la Rustenburg, nu s-ar putea spune ca este pe deplin meritata. Tehnicianul sirb si-a intins transeele pe trei rinduri, diminuind in prima parte avintul nord-american aratat in celelalte partide, astfel incit yankeii nu s-au apropiat aproape deloc de poarta lui Kingson. Kevin Prince Boateng a sanctionat o bilbiiala a fundasului Demerit si a surprins portarul ghanez cu un sut moale, dar bine plasat si acela a fost golul care a facut diferenta de la pauza.

La reluare, Bob Bradley (un alt ilustru anonim in lumea antrenorilor) a fortificat atacul, avansindu-l pe Dempsey din linia mediana, iar Dempsey s-a dovedit mai atacant decit toate gurile de tun din lot, provocind penalltiul din care Landon Donovan a egalat. In rest, dominare totala a SUA, o echipa in care valoarea este concentrata cvasi-total in linia de mijloc, din moment ce atacantii s-au intrecut in ratari, in frunte cu mult laudatul Altidore. Pesemne ca stie Bradley ce stie, din moment ce a cerut fortarea victoriei in timpul regulamentar, pentru ca imediat dupa pauza, Asamoah Gyan a aratat de ce s-a odihnit o repriza intreaga. Dupa golul din min. 94, benzina made in USA s-a epuizat si elevii lui Bradley n-au mai fost in stare de nimic, chiar daca au jucat ultimele faze fixe cu portarul Tim Howard in centrul careului.

  

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii