Cine da gol la CSMS?

luni, 03 octombrie 2011, 21:52
3 MIN
 Cine da gol la CSMS?

Partida disputata simbata, la Bacau, in compania formatiei locale FCM, a scos din nou la suprafata carentele prezente de mai mult timp in jocul CSMS Iasi: gafele individuale ale fundasilor, lipsa de eficacitate a atacantilor, caderile fizice din actul secund, fragilitatea psihica. Problemele existente in tabara oaspetilor au generat un nou esec (1-0 pentru gazde), rezultatul, injust totusi, daca tinem cont de dominarea accentuata a oaspetilor si de raportul ocaziilor de gol, ducind Iasul la mijlocul clasamentului.

Referindu-ne la partida din urbea lui Bacovia, trebuie spus ca FCM, o formatie plina de probleme, si-a eficientizat la maximum putinele argumente (harnicia, disciplina tactica) pe care le are la dispozitie. Asta si pentru ca apararea Iasului, desi nederanjata decit de crudul Boghian, a scirtiit din toate incheieturile (ezitarile portarului Popa, stoperilor Tincu si Mitrea si erorile lui Boestean facind ca tinarul Badic sa fie cel mai sigur jucator defensiv), iar ofensiva CSMS a ramas iarasi datoare. Herghelegiu a confirmat ca se descurca bine doar pina in momentul in care trebuie sa finalizeze, fostul international juniori irosind, iarasi, trei ocazii mari, Ghiceanu ramine in conul de umbra in care a intrat inca de la sfirsitul sezonului trecut, iar celelalte solutii de rezerva au fost la Bacau mai mult cu numele, deoarece Aldea a avut probleme medicale, iar Marinkovic este crud. Nereusind sa inscrie la Bacau, CSMS a ajuns in situatia jenanta de a avea cel mai slab atac din serie, la egalitate cu patru echipe care au ca obiectiv mentinerea in Liga a II-a!

Lipsa de eficacitate este cu atit mai ingrijoratoare cu cit antrenorul Ionut Popa a incercat simbata mai multe variante de dinamizare a ofensivei. Iasul a inceput in modulul "4-1-4-1", a trecut din minutul 41 la "4-4-2" prin introducerea lui Ghiceanu linga Herghelegiu, si a terminat meciul cu fundasul Mitrea pe postul de "pivot". Ca o paranteza, jucatorul folosit de ieseni anul trecut in acest rol, Marin, atacant ce a fost cedat gratis in vara la Juventus Bucuresti, a inscris si simbata, cu Bistrita, el ajungind acum la patru goluri in sapte meciuri disputate in seria a II-a a esalonului secund!

E drept, si antrenorul gazdelor, Gheorghe Poenaru, a avut reactie ori de cite ori Iasul a mutat tactic, coborirea lui Eugen Baciu, care a inceput inchizator in modulul "4-2-3-1", intre cei doi stoperi fiind cel mai bun exemplu in acest sens.

Citeva cuvinte si despre mijlocasi, care sint principalii "vinovati" ai traseelor frumoase desenate in prima repriza de CSMS. Desi incomodat vizibil de Mihalachioaie, care l-a urmarit pe tot terenul, Tudor a fost remarcat de VIP-urile de la "oficiala", Straton este mai exact de la meci la meci iar Vladu a muncit mult. Din pacate, Onofras, pe dreapta, nu a avut prospetime nici in atac nici pe faza defensiva (nu a coborit cu Luncanu, la faza golului), Orac s-a accidentat grav iar Nalati, intrat pe final, nu-si gaseste cadenta.

In ciuda infringerii de la Bacau si a pozitiei ocupate in clasament, situatia Iasului ramine in continuare ameliorabila. Situata la doar trei puncte de un loc promovabil si la patru puncte de lider, Viitorul Constanta, CSMS ar putea sa intre mai apasat in cartile promovarii simbata, cind dobrogenii urca pe stadionul "Emil Alexandrescu". Despre meciul cu echipa lui Gheorghe Hagi veti putea afla amanunte in numerele viitoare ale "Ziarului de Iasi".

Comentarii