Ciurdea, pe picior de plecare

vineri, 01 august 2008, 21:15
2 MIN
 Ciurdea, pe picior de plecare

Cel mai vechi popicar din lotul vicecampioanei CFR Olimpia ACB, Costica Ciurdea, este pe punctul sa se desparta de echipa la care s-a consacrat. Solicitat de medaliata cu bronz Inter Petrila inca din primavara, fostul campion mondial pare hotarit sa dea curs ofertei cita vreme conditiile financiare sint superioare. "Am anuntat din timp de intentiile mele. Este o oferta financiara avantajoasa pentru mine si trebuie sa ma gindesc si la familia mea. Din pacate nu mai pot gindi numai cu sufletul.", spune cel mai bun popicar al iesenilor din ultimii ani.

Desi presedintele CS CFR, Radu Pipa, a incercat sa-l induplece pe iesean sa-si reconsidere pozitia,  Ciurdea este pe zi ce trece tot mai aproape de Inter Petrila. "Previziunile legate de partea financiara a clubului nu sint optimiste pina la sfirsitul acestui an. Au mai fost si alti sportivi din club in afara de Ciurdea care au solicitat cresteri ale veniturilor si invariabil le-am spus acelasi lucru, faptul ca nu putem sustine financiar aceste mariri salariale, cel putin pina la iarna.", spune Radu Pipa.

In conditiile in care, chiar daca nu s-a scaldat in bani, clubul iesean a reusit in ultimii ani sa sustina onorabil activitatea sectiilor sale iar in viitorul apropiat sint preconizate obtinerea de venituri suplimentare din inchirierea celor patru noi terenuri de tenis, previziunile lui Pipa sint cel putin surprinzatoare, la fel ca si reactia sa. "Nu vreau sa comentez mai mult.", s-a rezumat sa spuna presedintele iesean pe seama acestui subiect.

Paradoxal, aceste sumbre previziuni (care s-ar putea sa aiba legatura cu zvonurile legate de vinzarea bazei sportive) se pare ca au atins si un alt aspect, conducerea clubului luind decizia sa nu mai arunce in lupta inca o echipa in primul esalon de popice, asa cum se intentiona pina de curind, pentru a creea concurenta si pentru a oferi sansa tinerilor popicari din lotul largit sa prinda experienta.

In noua conjunctura, daca nu vor reusi sa-l intoarca din drum nici pe Ciurdea, iar pe Alin Vreavu l-au pierdut dupa ce nu s-a obtinut prelungirea imprumutului de la Foresta Talmaciu, antrenorul Ilie Baias va avea la dispozitie 13 popicari pentru noul sezon. Sase dintre ei sint seniori (Antimirescu, Veres, Opinca, Manea, Benghiac si Cucu) iar restul de sapte sint juniori: Cercel, Penciuc, Samson, Petrariu, Pricop, Rohotin si Mihaila. Ultimii doi de pe lista sint internationali de juniori proveniti de la Siderurgica Hunedoara si vor fi legimati in perioada urmatoare.

Pina pe 30 august, cind se disputa prima etapa din noul sezon, CFR Olimpia ACB mai are programate antrenamente dar si un turneu de pregatire in Ungaria, pe 16 august, cind va onora invitatia facuta de adversara din sezonul trecut al Ligii Campionilor, Ferroep Szeged.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii