Clujul ia totul!

duminică, 11 mai 2008, 21:02
3 MIN
 Clujul ia totul!

CFR: Stancioiu – Tony, Cadú, Galiassi, Panin – M. José (’70 – Trica), Dani, Peralta (’80 – Muresan), Culio – Semedo, Ruiz (’76 – Fabbiani). Antrenor: Ioan Andone.

Unirea: Stelea – Balint, Galamaz, Munteanu, Bordeanu – Mara (’72 – Bilasco), Ricardo, Brandan, Paduretu (’66 – Negru) – Danalache, Stancu (’32 – Onofras). Antrenor: Dan Petrescu.

Arbitri: Aurelian Bogaciu – Marcel Savaniu, Eduard Dumitrescu.

Cartonase galbene: M. José, Ruiz, Stancioiu, Peralta, Fabbiani / Paduretu, Galamaz, Munteanu.

1-0, min. 49: Ruiz preia o minge respinsa de Galamaz la marginea careului mare si inscrie fara preluare, pe linga Stelea;

1-1, min. 58: corner de pe dreapta, Galamaz trimite cu capul in spate, iar Danalache suteaza din intoarcere in poarta lui Stancioiu;

2-1, min. 64: angajare in careu a lui Cadú pentru Ruiz si Semedo, portughezul suteaza, Stelea respinge in prima faza, dar tot Semedo reia din 6 m.

Timp de 70 de minute din finala Cupei Romaniei, CFR Cluj a jucat ca o adevarata campioana. A Romaniei, bineinteles. Conform anticiparilor noastre, scapata de emotiile luptei pentru titlu, a condus ostilitatile in meciul cu Unirea Urziceni, o echipa foarte bine asezata in teren, cu o aparare solida si cu serioase deficiente la constructie, mai ales prin zona lui Bogdan Stancu, cu gindul la Steaua. Cadu si Diego Ruiz au semnat singurele ocazii de poarta a unei prime reprize nu prea spectaculoasa, dar interesanta din punct de vedere tactic.

In partea a doua, splendidul gol al lui Ruiz au corelat tabela de marcaj cu jocul din teren, echipa clujeana parind a fi dispusa la spectacol, dovada fiind sutul din unghi al lui Semedo care ar fi lamurit lucrurile. In minutul urmator, a venit si replica ialomiteana, cu pirueta lui Danalache si un alt gol de generic. Egalarea nu a schimbat prea mult tabloul jocului in urmatoarele minute, si golul lui Semedo a restabilit avantajul clujenilor.

Din acel minut 64, meciul a fost cu totul altul. Dan Petrescu a mutat spectaculos, introducindu-l si pe Bilasco, pe linga Danalache si Onofras si Unirea s-a napustit spre careul lui Stancioiu, aruncind cu precizie mingi in careu si cautind cu luminarea fazele fixe. De partea cealalta, cu mirajul eventului in fata, CFR a intrat in normalitatea ultimelor meciuri din campionat, ingrozita de faptul ca ar putea pierde finala.

Unirea Urziceni ar fi meritat egalarea, dar s-a opus capriciosul portar Edy Stancioiu care a dovedit reflexe senzationale o forma maxima, la cele doua lovituri de cap ale lui Bilasco si siguranta olimpiana, atunci cind l-a  blocat pe Onofras in careu. Asa ca finalul defensiv al clujenilor (din care n-au lipsit jenante trageri de timp) a avut succes si Cadú a devenit singurul capitan strain de echipa care a strins in brate Cupa Romaniei !

Andone a intrat in statistici

Tehnicianul Ioan Andone este singurul antrenor roman care a reusit sa realizeze eventul cu doua echipe diferite, Dinamo (in sezonul 2003/2004) si CFR Cluj (2007/2008). Echipele Ripensia Timisoara, ITA Arad, CCA (Steaua), Dinamo, Universitatea Craiova si CFR Cluj au reusit sa cucereasca in acelasi an Cupa Romaniei si sa termine pe primul loc si in campionat.

CCA (Steaua) este echipa care a reusit de cele mai multe ori aceasta performanta, de opt ori, pe locul doi se situeaza formatia Dinamo, cu sase asemenea performante, pe pozitia a treia Universitatea Craiova, de doua ori, gruparile Ripensia Timisoara, ITA Arad si CFR Cluj reusind sa realizeze eventul cite o data.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii