Coada la jucatori liberi

marți, 18 septembrie 2001, 23:00
2 MIN
 Coada la jucatori liberi

Oficializarea mult asteptatei intariri a lotului FC Poli Unirea Iasi este programata pentru astazi, cind are loc sedinta Comisiei pentru Statutul Jucatorului a Federatiei Romane de Fotbal. Pe masa de lucru a comisiei se vor afla si cel putin 3 "subiecte" care intereseaza direct echipa ieseana. Este vorba de cererile de jucator liber pe care le vor depune jucatorii Gloriei Bistrita, Florin Dan si Catalin Sinmartean si bacauanul Stamate, ultimul a evoluat in startul sezonului la FC Onesti. Daca vor obtine statutul de jucator liber – si se pare ca nu vor fi probleme in acest sens – toti trei vor putea semna imediat cu gruparea din Copou la care vor putea debuta chiar simbata, in partida cu RATC CFR Moldova Iasi. Probleme au aparut in privinta jucatorului cel mai dorit in Copou, coordonatorul de joc Ion Radu. Dupa ce solicitase initial 1000 de dolari pina in iarna, proprietarul jucatorului, Nati Meir a suplimentat cererea sa, lucru care a socat conducerea lui Poli. Negocierile privind acest subiect au continuat seara trecuta, dar in foarte mare proportie, Radu va fi jucatorul echipei Laminorul Roman.
Daca nu se va ajunge la nici un acord, jucatorul nu va mai putea evolua la nici o echipa pina in iarna, incepind de saptamina viitoare regulamentul transferurilor interne aliniindu-se la cel international, mult mai drastic. Astfel, un jucator se poate transfera o singura data intr-un an, perioadele de transferari fiind fixe (doua pe an) indiferent daca fotbalistul capata statutul de jucator liber. De aceea, si transferurile pe care Poli spera sa le efectueze astazi ar putea fi ultimele pina la incheierea turului. Tot astazi va fi rezolvata si intrarea in "legalitate" a portarului Bogdan Mihalache care are nevoie doar de schimbarea legitimarii de la FCM Poli la Poli Unirea.
In alta ordine de idei, Victor Medeleanu a revenit la echipa, gestul sau de dupa jocul de la Zemes, cind a plecat acasa fara permisiunea conducerii, urmind a fi analizat in aceasta saptamina. Tot ieri a fost prezent in Copou si Vasile Matinca, jucatorul lui Poli trebuind sa suporte o noua operatie la genunchi pentru a reintra in circuitul competitional. In ultimul moment, am aflat ca jucatorul Condurache a fost transferat la colega de serie Unirea Negresti. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii