Cocosi de risul curcilor

Subtitlu

marți, 22 iunie 2010, 23:23
3 MIN
 Cocosi de risul curcilor

Franta: Lloris – Sagna, Squilaci, Gallas, Clichy – A. Diarra (cpt) (’82 – Govou), Diaby – Gignac (’46 –  Malouda), Gourcuff, Ribery – Cissé (‘55 – Henry). Antrenor: Raymond Domenech.

Africa Sud: Josephs – Ngcongca (’55 – Gaxa), Mokoena (cpt), Khumalo, Masilela – Pienaar, Sibaya, Khubony (’78 – Modise), Tshabalala –  Mphela,  Parker (‘68 – Nomvethe). Antrenor: Carlos Alberto Parreira.

Cartonas galben: Diaby (’71).

Eliminat: Gourcuff (’26).

Arbitru: Oscar Ruiz (Columbia).

0-1, min. 20: Tshabalala a executat un corner de pe dreapta, Lloris a trecut pe sub minge, iar Khumalo a reluat din careul mic;

0-2, min. 37: Diaby respinge gresit in careu pina la Masilela, care centreaza de pe stinga in fata portii, de unde Mphela, jenat de Clichy, reia in plasa;

1-2, min. 70: Ribery, angajat in adincime de Sagna, pe dreapta, paseaza in fata portii parasita de Joesphs, iesit la blocaj, iar Malouda inscrie fara probleme.

Cine seamana vint culege furtuna! Pastrindu-l selectioner pe Domenech, in ciuda prestatiilor modeste de la Euro, sefii Federatiei Franceze au dus la pierderea totala a penajului mindru al nationalei. Jumulirea cocosului a inceput chiar prin calificarea la turneul final, una rusinoasa, a continuat in Africa de Sud atit in timpul primelor doua meciuri cit si in afara gazonului, ruptura dintre antrenor si jucatori generind scene incredibile pentru o echipa civilizata a anului 2010, si s-a desavirsit in ultimul meci al grupelor, care a dus la plecarea spre casa pe usa din dos. Asta pentru ca Franta a pierdut fara drept de apel in fata unei echipe mediocre, care nu a reusit sa urce prea mult fata de primele doua partide. Dezastrul bleu a fost conturat la jumatatea primului act, cind gazdele au deschis scorul iar Gourcuff a fost eliminat, Mphela dind apoi iluzia ca Africa de Sud poate spera chiar la calificare. Europenii au iesit din meci in genunchi si nu tiris doar pentru ca acelasi Mphela nu a concretizat alte cinci (!) suturi, bara (’51), Lloris (’43, ’58, ’62) ori lipsa de precizie (’25) opunindu-se golului iar Tshabalala l-a luat la tinta pe Lloris (‘90^2) in timp ce Malouda a inscris un gol care, in mod normal, ar fi fost numit "de onoare".

Clasamentul grupei A

1. Uruguay     3          2          1          0          4-0     7

2. Mexic         3          1          1          1          3-2     4

3. Africa S.     3          1          1          1          3-5     4

4. Franta        3          0          1          2          1-4     1

Comentarii