„Conflict artificial”

marți, 16 mai 2006, 21:02
2 MIN
 „Conflict artificial”

Rivalitatea fotbalistica Iasi – Vaslui a aparut in urma cu cinci ani, cind Poli Unirea a cistigat duelul cu Sportul Municipal pentru promovarea in divizia B. Chiar daca la acea vreme au fost citeva contre verbale, s-a pastrat o limita decenta, depasita arareori. Nu la fel s-a derulat celalalt duel Iasi – Vaslui, derulat peste doua sezoane in divizia B – si cistigat tot de Poli, ce a promovat in prima liga – cind razboiul declarativ initiat de fostul presedinte al Politehnicii, Marius Stan, a generat replici pe aceeasi lungime de unda din partea noului finantator al vasluienilor, Adrian Porumboiu. Undele de nervi s-au propagat spre tribune, securea razboiului fiind pusa la vedere in ambele tabere.
Vineri, FC Vaslui si Poli se afla in fata unui nou meci direct si una din preocuparile celor doua conduceri este de calmare a spiritelor. „Este un conflict creat artificial din motive care se stiu si nu are sens sa le mai amintesc. Eu sper ca, in timp, aceeasta rivalitate prost inteleasa sa revina in limitele normalului. Cu privire la meciul de vineri, mi-as dori ca jocul sa se dispute sub semnul fair-playului, atit in teren cit si in tribune” a spus presedintele Politehnicii, Sorin Boca, ce a mai precizat ca Iasul va cere maximum 1 000 de bilete pentru fanii sai. Si antrenorul Ionut Popa a mers pe aceeasi linie, a minimalizarii problemelor din trecut, insa pe un alt ton: „Pe mine ma intereseaza acum mai mult terenul la care lucrez impreuna cu ingrijitorii stadionului decit meciul de vineri! Noi am terminat de mult campionatul! Asta nu inseamna ca nu voi incerca sa mobilizez echipa pentru a aborda jocul ca pe toate celelalte de pina acum. Despre rivalitatea Iasi – Vaslui am auzit, insa nu am simtit-o de cind sint la Poli!”.
In ceea ce-i priveste pe vasluieni, acestia se gindesc mai mult la puncte decit la vechile dueluri. „Ne gindim in primul rind la faptul ca un succes ne poate face sa fim aproape siguri de raminerea in divizia A”, a spus antrenorul Mircea Rednic.
Directorul sportiv al lui FC Vaslui, Catalin Popa, a afirmat si el ca spera ca vechile neintelegeri sa fie uitate: „Mi-as dori ca atmosfera din tribune sa fie superba si moldovenii sa fie invidiati de toata tara, scopul tuturor fiind de a atrage cit mai multa lume in tribune. In ceea ce priveste jocul, cred ca putem sa continuam seria buna din ultima perioada si sa invingem. Avem nevoie de victorie, pentru a fi mai linistiti pe final sau chiar sa scapam definitiv de emotiile retrogradarii, daca ne va ajuta jocul rezultatelor”. In ceea ce-l priveste pe finantatorul gazdelor, Adrian Porumboiu, acesta trece prin clipe grele, ieri participind la inmormintarea tatalui sau.

Comentarii