Copoul, cuprins de isterie

duminică, 25 martie 2012, 22:06
4 MIN
 Copoul, cuprins de isterie

 

CSMS: Irimia – Cotiga (’79 – Ciucur), Tincu, Camara, Vladu – Onofras (’73 – Gado), Milea (’60 – Straton), Petrovic, Badic – Cl. Tudor – Herghelegiu. Antrenor: Ionut Popa.

Delta: Stoicescu – Filip, D. Munteanu, Marincau, Cucu – Neagu (’65 – Delgado), Coconasu (’65 – D. Florea), Ad. Ionescu, Ciju – Bg. Oprea (’73 – Soporan), Henry. Antrenor: Gheorghe Multescu.

Cartonase galbene: Vladu (’45), Petrovic (’20, ’58), Badic (’60) – Cucu (’17), Oprea (’32), Munteanu (‘45^2, ’70), Stoicescu (’86), Ionescu (‘90^5).

Eliminati: Petrovic (’58) – Munteanu (’70).

Arbitri: Fl. Ghimbasan (Brasov); Vl. Birleanu (Bucuresti), George Fridl (Comanesti).

0-1, min. 69: Ciju scapa singur cu Irimia, il dribleaza si inscrie in poarta goala.

Primul meci oficial disputat pe teren propriu de CSMS in acest an a rasturnat un car de nervi in Copou. Asta pentru ca, la capatul unui joc tensionat, pigmentat de mari erori de arbitraj, Iasul a pierdut derbiul cu Delta Tulcea, sansele de promovare ale trupei pregatite de Ionut Popa diminuindu-se.

Modul de derulare a primului act nu prevestea cu nimic deznodamintul partidei. Fara sa exceleze in ofensiva, gazdele au controlat jocul, masiva si matura echipa tulceana nepunind nici o problema. La odihna s-a intrat cu tabela aratind ca la inceput pentru ca Petrovic a sutat in bara, in minutul 31, dintr-un penalty acordat in urma unei caderi in careu a lui Onofras, iar Herghelegiu a reluat neinspirat din careul mic (’33),  dupa o actiune a lui Tudor.

Oaspetii s-au trezit la pauza, in minutul 51 Irimia scotind sutul trimis de la 6 metri de Munteanu, care a fost scapat usor din marcaj de Tincu, dupa o lovitura libera din lateral dreapta. Perioada care a decis soarta partidei s-a derulat intre minutele 56 si 69, interval in care toate momentele importante aparute au fost in defavoarea gazdelor. Mai intii, in minutul 56, Milea a fost faultat clar in careu de Ionescu, insa arbitrul, desi a dus fluierul inspre gura, a lasat jocul sa curga. Doua minute mai tirziu, Ghimbasan ii arata al doilea "galben" lui Petrovic insa nu face acelasi lucru in minutul 61, cind Oprea il ia cu fulgi cu tot pe Tudor. Desi se clatina cu un om mai putin, Iasul are o uriasa ocazie de gol in minutul 62, mingea lobata de Onofras, care a ramas singur cu Stoicescu, trecind peste portar dar si peste poarta. Lovitura decisiva cade in minutul 69, cind Ciju gaseste drumul spre gol. Desi dupa un minut echilibrul numeric este restabilit, CSMS nu-si gaseste busola pe final. Astfel, desi Popa il trimite pe Gado ca al doilea virf, iar apoi forteaza prin renuntarea la un fundas si introducerea lui Ciucur ca mijlocas dreapta, Stoicescu are emotii abia in ultimul minut al prelungirilor, cind Badic si Ciucur nu sint suficient de lucizi pentru a egala. Astfel, Iasul pierde trei puncte uriase si, dupa doua runde in care a obtinut un singur punct si nu a dat nici un gol, isi complica serios existenta.

Ce spun tehnicienii?

Ionut Popa: "E dureros sa pierzi un astfel de joc, in care am ratat un penalty si am primit gol in inferioritate numerica. In plus, am avut un 11 metri care se vedea si de pe Luna si nu l-am primit. Mi-as dori ca domnul Craciunescu sa vada caseta jocului. Sint greseli impardonabile, orice arbitru vedea un fault atit de clar, mai ales ca era aproape de faza. Si ce daca am mai avut un penalty? Daca am zece de 11 metri intr-un meci, zece da-mi! De ce muncim ca prostii? Acum, iar o sa se zica ca arbitrii sint oameni si pot gresi. Dar ei se joaca cu vietile noastre! In ceea ce priveste penaltiul ratat, Petrovic a batut pentru ca a fost decis si pentru ca e jucatorul care sta cel mai bine din punct de vedere tehnic. La pauza, am stat toti cu gura pe el si l-am avertizat sa nu mai faulteze, ca ia rosu, pentru ca Delta a cistigat aproape toate meciurile din penalty sau cu om in plus. Corect, Petrovic trebuia eliminat, dar si 7-8 jucatori de la ei trebuiau sa vada galbene si rosii pentru faulturi asemanatoare. Ma asteptam sa fie dreptate in arbitraj dupa atitea scandaluri. Degeaba! In ceea ce priveste jocul, am facut o prima repriza buna si am cazut dupa ce nu am primit penalty, am ramas in zece iar Onofras a ratat acea ocazie mare, pe final atacind haotic".

Gheorghe Multescu: "A fost un meci bun, peste nivelul Diviziei B. Iasul ne-a surprins in prima repriza, presingul avansat pe care l-au facut nelasindu-ne sa construim. Am avut sansa, la penaltiul ratat si pentru ca am avut om in plus, jocul curgind apoi in favoarea noastra. Eliminarea la noi a fost data in compensatie, iar arbitrul a fluierat intr-un singur sens in ultimele zece minute. Penaltiul gazdelor nu stiu daca a fost, pentru ca Onofras mai face un pas si apoi cade. Cealalta faza, reclamata de gazde, nu am vazut-o prea bine. Eu cred ca Iasul se bate in continuare la promovare. Noi asa am fi facut chiar daca am fi pierdut".

Comentarii