Copoul da in clocot

joi, 09 martie 2006, 23:15
3 MIN
 Copoul da in clocot

Miine, de la ora 15.00, Copoul reinvie! Politehnica Iasi intilneste pe Poli Timisoara in prima etapa a returului diviziei A de fotbal. Febra meciului incepe sa se simta, „Ziarul de Iasi” prezentindu-va in continuare cele mai importante stiri ale zilei de ieri.
Elicoptere in Copou?
Subiectul de baza la conferinta de presa a fost starea terenului. „Intram in noroi pina la glezne in momentul in care cei 4-5 centimetri inghetati cedeaza. Sint convins ca terenul va arata jenant si s-ar putea sa il stricam pentru tot returul”, a spus antrenorul Politehnicii, Ionut Popa. Presedintele Sorin Boca a declarat ca se va incerca indepartarea apei cu bureti si teuri. „Daca va fi nevoie, vom cauta un elicopter, pentru a zvinta terenul, ” a declarat Boca.
Antrenamente
Ieri, fotbalistii ieseni s-au antrenat „pentru prima oara dupa 100 de zile”, conform lui Ionut Popa, pe terenul mare. „Nu am mai intrat pe el de la meciul cu Nationalul din tur. Sint convins ca il vom strica, insa baietii aveau nevoie macar de o usoara orientare” a adaugat tehnicianul, ce s-a aratat „scirbit de cit ne-am antrenat prin sala”.
Tactica
„Despre ce tactica poate fi vorba? Trebuie sa-i invat pe jucatori sa dea tare in minge. Terenul ne dezavantajeaza si pe noi si pe Timisoara. Oricum, eu mi-as fi dorit sa joc prima etapa din retur in deplasare pe un asemenea teren pentru ca, prin definitie, gazdele sint obligate sa construiasca” a declarat Popa.
Adversarul
Ionut Popa a radiografiat echipa adversa: „Au mai multe puncte forte. Jucatorii, cu internationali romani si straini, numele de Hagi ca antrenor, care stimuleaza orice jucator, cel putin la inceputul mandatului si forta financiara, pe care nu trebuie sa o mai argumentez. In plus, Timisoara are cea mai inalta echipa din istoria clubului, ei cistigind 6 centimetri fata de tur dupa transferurile facute in iarna”.
Echipa
„Nu stiu daca pot evalua just potentialul jucatorilor nostri la ora actuala, dupa modul in care ne-am pregatit. De aceea spun ca cel mai mult mi-e frica de jucatorii mei, nu de adversari! Fizic stam bine, insa tehnico-tactic nu am reusit sa facem reglajele necesare” a spus ingrijorat antrenorul moldovenilor, care a adaugat: „In afara lui Bilba, suspendat si a lui Ir. Ionescu, operat, tot lotul e valid. Ciobanu s-a antrenat chiar fara masca de protectie a nasului insa ii voi recomanda sa o poarte in meci. Astept in 3 saptamini revenirea lui Saric si astept sa vad evolutia lui Cl. Ionescu, dupa hepatita”.
Bilete
Cele circa 6000 de bilete pentru meciul de miine se pun in vinzare astazi, incepind cu ora 9, la 4 case din jurul stadionului. Pretul tichetelor de intrare este 10 RON la peluze si 20 RON la tribune. In cazul in care tichetele nu se epuizeaza vineri, distribuirea acestora va fi continuata si simbata. Accesul pe stadion va fi permis incepind cu ora 13.
Galerii
Ca si in tur, Iasul va avea cel putin doua galerii. Una, formata din membrii Ligii Suporterilor, care va beneficia de facilitati la intrare din partea clubului, cealalta, Cosa Nostra, ce se va plasa la peluza de la tabela de marcaj, grupul (despre care se pot afla date pe site-ul cosanostra.bro.ro) fiind compus din fani ce-si platesc singuri biletele. Oaspetii au anuntat ca vor fi insotiti de 150 de suporteri.
Popa, fan al lui Blaga
Ieri s-a oficializat parteneriatul incheiat intre FC Politehnica si Muzeul Literaturii Romane, filiala Iasi, prin care posesorii de bilete de intrare la meciurile gruparii din Copou au acces gratuit la 12 muzee din Iasi. Acordul a fost parafat de conducatorii celor doua organisme, Sorin Boca si Lucian Vasiliu. Discutiile purtate l-au facut pe antrenorul Ionut Popa sa dezvaluie preferintele sale literare: „Mie imi place Lucian Blaga. Eminescu este in alte sfere, prea inalte”.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii