Copoul in fierbere

joi, 27 noiembrie 2008, 23:31
2 MIN
 Copoul in fierbere

Ravasite de problemele financiare si organizatorice care le-au macinat in ultima perioada, Politehnica si Rapid se pregatesc pentru ultima reprezentatie oficiala a anului. O reprezentatie in care miza ramine imensa pentru ambele parti, gazdele avind obligatia de a cistiga pentru a nu se rupe de pluton, Farul si Bistrita, echipele de deasupra Iasului, avind meciuri accesibile pe teren propriu. Tot victoria este singura varianta prin care oaspetii pot spala rusinea de a ierna la minus in clasamentul adevarului. "Condimentul" rivalitatii extreme dintre cele doua galerii, intre care au existat multe contre in ultimii ani, poate insemna o alternativa in ceea ce priveste motivatia celor doua echipe, daca aceea financiara va lipsi. De altfel, organizatorii au anuntat ca au luat masuri speciale de securitate la acest meci, circa 350 de persoane fiind mobilizate pentru a asigura ordinea la un meci pe care jandarmii l-au catalogat a fi de risc maxim.

Politehnica va face astazi dimineata ultimul antrenament dinaintea partidei, fotbalistii urmind sa intre in cantonament imediat dupa sedinta de pregatire. Asa cum antrenorul Ionut Popa a anuntat deja, in aceste zile accentul a fost pus pe mentinerea tonusului fizic si capacitarea psihica a fotbalistilor, conducerea clubului facind un nou apel la suporteri. "Spectatorii au fost cei care au contribuit din plin la victoria cu Otopeniul, din meciul trecut de pe teren propriu, fiind alaturi de baieti in momentele cele mai dificile. Sper ca si simbata sa se intimple la fel. Jucatorii sa se daruiasca pentru suporteri iar fanii sa fie alaturi de echipa" a spus antrenorul Politehnicii.

Oaspetii vor sosi astazi in Iasi, pe calea aerului, rapidistii urmind sa se antreneze pe terenul sintetic din Copou in jurul orei 16:00, dupa meciul de Liga a III-a dintre Poli II si FCM Bacau II. Giulestenii au anuntat ca nu pot conta miine pe Julio Cesar, Cesinha, Vella si Pitbull, toti fiind accidentati si Boya, exclus din lot din motive disciplinare. Celalalt "rebel", Bozovic, a fost reprimit la echipa, dar este posibil sa nu joace. In plus, Djalovic este incert.

Biletele la meci, care au pretul obisnuit, 10 lei la peluze si 20 lei la tribune, vor fi puse in vinzare in dimineata partidei, incepind cu ora 8:00, la casele de bilete din jurul stadionului, accesul pe arena din Copou urmind sa fie permis incepind cu ora 14:00. Galeria oaspetilor va intra tot pe baza de bilet.

Altfel, Politehnica Iasi a platit ieri, cu o zi inainte de expirarea termenului limita, cei 15 000 de franci elvetieni pe care Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a solicitat pentru a lua in considerare si punctul de vedere al moldovenilor in cazul reclamat de Farul vizavi de reprogramarea partidei din etapa a V-a a Ligii I. Fondurile au fost achitate din banii virati in aceasta saptamina de unul dintre actionarii privati ai clubului, Bogdan Cihodaru.

Comentarii