Cristiano, ce-i cu tine?

Subtitlu

miercuri, 13 iunie 2012, 22:26
2 MIN
 Cristiano, ce-i cu tine?

 

 

Danemarca: 1. Andersen – 6. Jacobsen, 3. Kjær, 4. Agger (cpt.), 5. S. Poulsen – 7. Kvist, 21. Zimling (’17 – 19. J. Poulsen) – 10. Rommedahl (’59 – 23. T. Mikkelsen), 8. Eriksen, 9. Krohn-Dahli (’90 – 14. Schøne) – 11. Bendtner. Antrenor: Morten Olsen.

Portugalia: 12. Rui Patricio – 21. Pereira, 3. Pepe, 2. Br. Alves, 5. Coentrao – 16. Meireles (’84 – 18. Varela), 4. M. Veloso, 8. Moutinho – 17. Nani (’89 – 14. Rolando), 23. H. Postiga (’63 – 11. N. Oliveira), 7.Cr. Ronaldo (cpt.). Antrenor: Paulo Bento.

Cartonase galbene: J. Poulsen (’56), Jacobsen (’80) – Meireles (’29), Ronaldo (‘90^2).

Arbitru: Craig Thomson (Scotia).

0-1, min. 24: corner Moutinho, de pe stanga, batut la prima bara, Pepe inscrie cu capul, din careul mic, la coltul scurt;

0-2, min. 36: Postiga, de la 7 metri, dupa o pasa trimisa de Pepe din lateral dreapta;

1-2, min. 41: centrare trimisa de J. Poulsen, din lateral dreapta, catre Krohn-Dahli, aflat in careu, lateral stanga, recentrare cu capul, in fata portii goale, de unde Bendtner inscrie lejer, cu capul;

2-2, min. 80: "cap" al lui Bendtner, de la 6 metri, dupa o centrare a lui Jacobsen, de pe dreapta, la bara a doua;

3-2, min. 87: Varela, aflat in careu, usor lateral dreapta, lufteaza cu stangul, mingea ramane la el, portughezul inscriind cu dreptul, la coltul scurt.

Cu un Cristiano Ronaldo care a confirmat ca Realul l-a stors, Portugalia a intrat greu intr-un joc pe care l-a abordat cu gandul doar la victorie. Fara a-si crea ocazii importante, lusitanii au avut sansa faptului ca danezii nu au invatat nici macar din meciul Portugalia – Germania ca Pepe este cel mai mare pericol la fazele; in plus, Simon Kjær a fost lipsit de reactie la demarcarea lui Postiga din minutul 36. Abia cand trupa lui Bento s-a desprins la 2-0, elevii lui Olsen, care au stat doar la cutie pana atunci, au realizat ca trebuie sa si atace, rasplata, venita imediat, traducandu-se printr-un gol frumos, care a relansat jocul. Danemarca a continuat sa fie ofensiva si dupa odihna, insa a avut realizari doar la domeniul posesiei (circa 60%). Drept urmare, Patricio a avut emotii doar la suturile necadrate ale lui Kvist (’61) si Bendtner (’71). Mai mult, culoarele largi cascate, in anumite momente, in apararea danezilor puteau fi speculate daca Ronaldo, care a scapat singur in minutele  48 si 77, era… Ronaldo, starul madrilen aratandu-si clasa doar la o pasa geniala, data in minutul 63. Ratarile lui Cristiano erau chiar sa-si ingroape echipa, pentru ca, la trei minute dupa a doua ocazie uriasa pe care a irosit-o, Bendtner a aratat ca, totusi, meciul de start al portughezilor de la Euro a fost studiat, atacantul danez marcand aproape identic ca Gomez, cu capul, dupa o centrare care l-a depasit pe Pepe. Salvarea Portugaliei s-a numit aseara Varela, varful de la Porto avand nevoie doar de sase minute de joc pentru a deveni omul decisiv al partidei. Portugalia egaleaza astfel Danemarca la puncte, ambele echipe urmand a afla dupa ultimul joc al grupei daca sejurul lor in Ucraina se va prelungi si pentru sferturile de finala.

Comentarii