CSMS – casa groazei

joi, 17 noiembrie 2011, 22:42
7 MIN
 CSMS – casa groazei

Prezentate in dese rinduri de "Ziarul de Iasi", care a publicat, in ultima perioada, mai multe articole – bazate pe surse din cadrul clubului – pe aceasta tema, tensiunile existente in sinul CSMS au fost recunoscute public in una dintre cele mai lungi conferinte din istoria clubului! Timp de aproape o ora, managerul Leo Grozavu, antrenorul Ionut Popa si capitanul de echipa, Claudiu Tudor, si-au prezentat punctele de vedere vizavi de situatia de la club. Cum opiniile nu au coincis, au aparut si citeva contre verbale, majoritatea aparind dupa "bomba" detonata ieri, anuntul legat de lovirea jucatorului Narcis Badic de catre Grozavu. Incidentul de luni, despre care s-a vorbit in soapta pina acum, a fost recunoscut initial de Popa, care a fost chestionat pe aceasta tema de un reporter: "Eu am aflat abia miercuri de incident. Badic a venit la mine si mi-a spus ca nu poate juca simbata. L-am intrebat de ce si mi-a spus ca Leo l-a certat la pauza meciului de la Navodari, iar luni l-a lovit. Apoi, am primit si un telefon de la cineva care m-a intrebat cum as reactiona daca ar fi batut copilul meu. Probabil, era tatal lui Badic. I-am certat pe jucatori ca nu mi-au spus imediat de cele intimplate". Rugat sa comenteze incidentul, Tudor a spus ca "sint mihnit de ceea ce s-a intimplat. Trebuia sa iau atitudine imediat, insa Badic nu m-a lasat, spunindu-mi ca-i este frica. Nu ma asteptam la asa ceva. Multe trebuiau spuse pina acum! Jucatorul a fost lovit. L-am vazut plin de singe. Mi-a spus «Lasa-ma sa plec, ca Leo mi-a spart nasul».". Grozavu a parut surprins de cele afirmate: "Nu vreau sa fie tensiune inaintea meciului cu Dunarea Galati. Badic n-a fost respectuos, dupa aia nu stiu daca a fost o lovire. Eu mi-am cerut scuze, el si-a cerut scuze, am considerat incidentul incheiat imediat. Nu stiam ca i-a spus miercuri domnului Popa ca nu poate sa joace".

 

Badic: "Domnul Grozavu m-a lovit!"

Chestionat ieri pe tema incidentului cu Leo Grozavu, Badic a recunoscut ca a fost lovit de managerul CSMS. "Luni seara, am fost lovit la cantina de domnul manager. A fost un lucru nedrept. Nu am facut nimic, nu i-am spus decit daca ma lasa sa maninc. Nu vreau sa intru in alte amanunte, vreau sa-mi revin, sa ma pot concentra pentru a putea juca in meciul cu Dunarea, care este foarte important pentru noi" a spus fotbalistul.

Grozavu: "I-am dat un dos de palma"

Managerul a acceptat aseara sa prezinte varianta lui: "Badic statea necuviincios la masa si i-am atras atentia asupra acestui fapt. El mi-a raspuns, intrebindu-ma, pe un ton nepotrivit, daca il las sa maninc. Atunci, l-am lovit cu dosul palmei, cu degetele. Claudiu Tudor nu era la acea masa, erau alti doi jucatori, care pot sa confirme varianta mea. Am realizat ca am gresit si mi-am cerut scuze".

Contre Grozavu – Tudor

Dupa ce Tudor a afirmat ca Badic a fost lovit, Grozavu l-a contrat: "S-a ajuns prea departe, o facem pe avocatii. Va plingeti tot timpul. Nu numai primele sint de vina ca nu jucati". Tudor a replicat imediat: "Colegii mei m-au trimis sa-i reprezint, nu e numai punctul meu de vedere. Si Onofras v-a spus dupa meciul de la Braila ca se simte pacalit, si altii. Nu fugim de responsabilitate, am spus ca sintem principalii vinovati, dar nu e normal sa se dea numai in noi".

Vestiarul este dezbinat

Un alt subiect interesant a fost recunoasterea publica a fractionarii vestiarului, informatie prezentata de mai mult timp de "Ziarul de Iasi". "A venit Ghindaru la mine si mi-a spus ca vrea sa plece pentru ca la Iasi nu se face treaba. Am ramas masca atunci cind mi-a spus ca unii dintre jucatori nu vor sa joace pentru ca una li s-a promis, alta s-a facut. Apoi, Ghindaru a avut curaj si a spus aceste lucruri si in vestiar, de fata cu colegii lui " a povestit Popa. Tudor a dat citeva detalii legate de acest subiect: "Colegii m-au rugat sa vin sa va prezint punctul de vedere al jucatorilor vizavi de cele intimplate pina acum. Noi sintem, de departe, principalii vinovati de rezultatele obtinute. Ne-am dezamagit suporterii, l-am dezamagit pe domnul primar, care face eforturi mari sa creeze conditii bune la echipa. Sa stiti insa ca si noi suferim de ce se intimpla, mai ales cei care au renuntat, in vara, la oferte mai bune, pentru a veni intr-un oras si la un club de traditie, ca Iasul. De cind am venit aici am auzit ca rezultatele frumoase obtinute in Liga I au fost generate de o stare de spirit deosebita. La noi, aceasta stare nu exista! Inca din vara au aparut semnale de alarma, semnale pe care le-am subliniat chiar si dupa cantonamentul din Austria. Apoi, a aparut acel dezechilibru legat de Regulamentul de Ordine Interioara. La Craiova, la Petrolul, la Astra, pe unde am jucat, ROI se discuta inclusiv cu capitanul de echipa. Aici, s-a facut pe la spatele nostru, aflindu-l in etapa a IV-a, cind ni s-a spus de o multime de amenzi, de excluderi din lot, de prime de patru milioane in loc de 200 de euro punctul. Aceste lucruri au rupt vestiarul. Jucatorul, cind se simte parasit, tradat, nu are rezultate. Apoi, au mai aparut multe alte lucruri, pe care nu are sens sa le mai spun" a spus fotbalistul, care a dat asigurari ca echipa va incerca sa joace altfel in ultimele doua runde: "Ca in orice grup, exista si unii cu probleme. Majoritatea colegilor insa e decisa sa iasa cu capul sus din acest tur, indiferent de cine ramine si cine pleaca. Ne dorim sa terminam cu doua victorii, sa ne putem uita fiecare in ochii altuia".

Grozavu si-a prezentat punctul de vedere in privinta modificarii ROI: "Intr-adevar, in vara s-a discutat de o prima de 200 de euro punctul. Vineri, cu o zi inainte de a incepe campionatul, la o sedinta la Primarie, s-a schimbat totul, eu luind la cunostinta de noile prevederi legate de prime. Lucrurile s-au precipitat apoi si de aceea regulamentul a fost adus la cunostinta jucatorilor abia dupa etapa a IV-a, moment in care ROI  era inregistrat la FRF, cu semnaturile presedintelui Ursu si a antrenorului Baciu. Drept urmare, s-a creat o stare de nemultumire la nivelul vestiarului".

Propunerea lui Popa de stingere a tensiunilor pe marginea acestui subiect este revizuirea ROI: "Chiar daca lucrez cu un lot facut de altcineva, chiar daca lucrez cu o echipa pregatita de altcineva, eu imi asum responsabilitatea rezultatelor. M-am bagat in rahat, ies daca pot! La divizia B trebuie sa se lucreze cu salarii mici sau medii si cu prime mari. E drept, si jucatorii au fost pacaliti, dar sint si fazani. Nu stiu cum au acceptat sa nu ia trei luni salariu daca nu promoveaza. Eu cred ca in iarna trebuie facut un alt ROI, sa terminam odata cu discutiile astea".

Popa apeleaza la exilati

Antrenorul s-a referit si la meciul de simbata, cu Dunarea Galati: "Trebuie sa fim foarte atenti cu o echipa foarte buna, omogena, masiva. In conditiile actuale existente la echipa, jucatorii trebuie motivati cu bani. Unui fotbalist daca-i tai din bani e mai rau decit daca ii dai zece pumni. Daca as fi fotbalist, la ultimul meci acasa as intra cu capul in gheata adversarului, pentru ca ultima impresie conteaza. Mai ales la B, unde nivelul e slab rau, cu putina determinare ii bati pe toti. Lobanovski nu scotea un cuvint si echipa murea pe teren". Tudor a incercat si el sa-si mobilizeze coechipierii, aducind aminte de returul trecut: "Anul trecut, la ultimul meci acasa, era o stare incordata. Am batut insa Sibiul cu 2-0, la capatul unui meci foarte bun. Putem face la fel si acum. Alaturi de domnul Popa, voi incerca si eu sa-i mobilizez pe baieti si sa cistigam, mai ales ca promovarea se joaca".

Ionut Popa a mai afirmat ca ar putea sa apeleze si la unii dintre cei opt jucatori care au fost "exilati" in aceasta saptamina de la citeva dintre antrenamentele echipei: "Nu stiu ce se intimpla cu Ghiceanu, pe care toata lumea mi l-a laudat, iar el nu a dat un gol in 530 de minute. Un atacant trebuie sa dea gol. Poate-i voi mai da o sansa simbata, poate contez si pe altii pe care i-am trimis in exil. De exemplu, l-am incercat si pe Florea la un antrenament. Trebuie facut orice sa batem!"

Litigiul cu Snagovul in joc de glezne

Vicepresedintele Comitetului Director al CSMS Iasi, Constantin Anghelache, a declarat aseara, cu putin timp inainte de inchiderea editiei, ca va afla astazi verdictul Comisiei de Recurs a FRF in ceea ce priveste meciul dintre FC Snagov si CSMS Iasi, din etapa a IV-a a Ligii a II-a de fotbal. Reamintim, Iasul a reclamat faptul ca Snagovul a folosit, pe parcursul jocului, patru jucatori extracomunitari in acelasi timp. Dupa ce Comisia de Disciplina a FRF a decis pastrarea rezultatului de pe teren, 0-0, CSMS a facut recurs, considerind ca actele prezentate nu sint suficiente pentru a proba ca portarul ilfovenilor, israelianul Baruch, are si cetatenie romana, fapt care ar fi facut ca jocul sa se dispute in conditii regulamentare.

Comentarii