Cu prima sansa

miercuri, 22 iulie 2009, 22:03
2 MIN
 Cu prima sansa

Cu un 2-0 la bord destul de linistitor, Steaua abordeaza in liniste meciul retur de la Budapesta, cu echipa maghiara Ujpest si are sanse mari sa patrunda in urmatoarea faza a Ligii Europa. In meciul tur, bucurestenii n-au evoluat chiar la capacitatea maxima, unele reglaje s-au vazut ca scirtiie, dar victoria impotriva echipei budapestane (alta data, o forta in fotbalul european) a fost mai presus de orice dubiu, cuplul de atacanti centrali din repriza a doua, format din Romeo Surdu si Bogdan Stancu, rezolvind problema victoriei. Cu toate acestea, antrenorul Stelei, Cristiano Bergodi si intreg staff-ul au pregatit cu atentie acest meci, pentru a evita orice surprize. Rivalitatea veche dintre cele doua natiuni vecine, stravechile frustari fotbalistice si extra, precum si manifestarile inflamante ale suporterilor celor doua parti, potenteaza partida din capitala Ungariei ca una de risc maxim.

Steaua are, in foarte mare parte, lotul fixat pentru sezonul viitor, presedintele Valeriu Argaseala anuntind ca nu va mai face nici un transfer in aceasta perioada. Lipsesc accidentatii mai vechi, Ovidiu Petre si Emeghara, lipseste si Kapetanos, eliminat in partida de la Bucuresti, iar noii veniti, portughezul Tininho, bulgarul Bibiskov, chiar si polonezul Grzelak, nu sint inca acomodati din punct de vedere fizic eforturilor unei confruntari oficiale. Fata de meciul din Ghencea, in afara de inlocuirea lui Kapetanos, se remarca revenirea dupa suspendare a lui Golanski pe flancul drept al apararii, dar si a lui Nicolita, el fiind preferat ca mijlocas stinga in locul lui Ochirosii, care n-a dat satisfactie. De la gazdele pregatite de scotianul William McStay va absenta fundasul central Korcsmar (si el, eliminat la Bucuresti). Totodata, McStay va introduce din primul minut cuplul de atacanti centrali Kabat – Tisza, pentru a forta inscrierea unui gol rapid.

Meciul Ujpest – Steaua coincide cu lansarea noului canal de televiziune Digi Sport, care poate fi urmarit (din pacate!) doar de abonatii RCS &RDS, pe frecventa pe care se prindea Sportklub.   

Atentie la Motherwell

Tot astazi vor avea loc si celelalte meciuri din turul II preliminar (mansa retur) al Ligii Europa, dintr care un interes deosebit suscita partida dintre echipa scotiana Motherwell si formatia albaneza Flamurtari Vlorë, care va furniza posibila adversara a Stelei in turul III preliminar. In tur, albanezii au cistigat cu 1-0. Meciul este programat la ceas tirziu, 22:45 (ora Romaniei).

Formatii probabile

Ujpest: Balajcza – Vermes, Vasko, Lambulics, Pollak – Dudic, Sandor, Stokes, Rajcsi – Kabat, Tisza.

Steaua: Tatarusanu – Golanski, Goian, Ghionea, Marin – Szekely, Onicas, Toja, Nicolita – Stancu, Surdu.

Arbitri: Andre Marriner – David Richardson, Richard West (Anglia).

Comentarii