Cupa fara campioana

marți, 27 octombrie 2009, 23:28
2 MIN
 Cupa fara campioana

Gaz Metan Medias-FC Vaslui 0-1 (0-1). Burdujan (’43). Ploaia care a curs tot timpul peste orasul ardelean si terenul mocirlos n-au fost, cu siguranta, pe placul brazilienilor Wesley si Gerlem si totusi cei doi au fost viorile prime ale meciului. E drept, Gazul a atacat mai mult, dar unicul gol a venit de la pasa maiastra a lui Gerlem pentru Burdujan, sutul acestuia fiind usor deviat in plasa de fundasul gazdelor, Arghir Buzean. In repriza a doua, dominarea medieseana s-a oglindit si in ocazii, Cigan tragind din pozitie ideala pe linga poarta, iar Pirvulescu nimerind bara laterala. Aceste izbucniri au trezit minia vasluienilor, care au replicat cu un sut in transversala al lui Gerlem. De remarcat revenirea ca titular (si cu gol!) a lui Lucian Burdujan, dat afara de Adrian Porumboiu si readus la echipa la insistentele noului antrenor, Marius Lacatus, care a obtinut a patra victorie consecutiva cu formatia vasluiana.

Unirea Urziceni – FC Brasov 0-1 (0-1). D. Munteanu (’11 – autogol). Cu gindul mai mult la Liga Campionilor decit la Cupa Romaniei, Dan Petrescu a menajat citiva titulari (Frunza, Apostol, Brandan, Ricardo), dar tot atit de adevarat este ca Unirea are jucatori de rezerva de valori apropiate de cele ale titularilor. Meciul care promitea sa fie spectaculos a fost ucis, practic, in min. 11, cind deloc incomodat de Mehmedovic, Zaharia a sutat din intoarcere, iar fundasul gazdelor, Daniel Munteanu, a deviat mingea in poarta lui Tudor! Iar atunci cind Brasovul conduce, este greu sa intorci rezultatul. Chiar daca s-a aratat relativ calm pe banca suferintelor, Dan Petrescu nu a acceptat rezultatul, fortind in repriza secunda cu Frunza si Apostol. Apatia gazdelor s-a transformat in furie in ultima parte a intilnirii, cind Minca a fost solicitat la maximum de suturile lui Maftei, Paduretu si Frunza. Pina la urma, Unirea a trebuit sa se recunoasca invinsa si se poate concentra in liniste pe Glasgow Rangers. Astazi si miine, au loc celelalte cinci meciuri dupa urmatorul program:

Astazi: Astra Ploiesti – FC Timisoara (ora 16:00, Sport.ro), Poli Iasi – Universitatea Craiova (18:15, Sport.ro), Gloria Bistrita – Steaua (20:15, ProTV).

Miine: Gaz Metan Craiova – CFR Cluj (16:00, Sport.ro), International Curtea de Arges – Rapid (18:15, Sport.ro), Dinamo – Otelul Galati (21:15, Pro TV)

Comentarii