Cuplaj sub panouri

vineri, 03 noiembrie 2006, 23:33
3 MIN
 Cuplaj sub panouri

La ce program a avut in acest start de sezon, National se poate declara multumita de ce-a realizat pina acum. Neinvinsa pe teren propriu, echipa ieseana de baschet feminin are insa un examen dificil cita vreme va intilni astazi campioana en-titre. Desi pe primul loc al clasamentului in acest sezon, formatia oaspete profita din plin de cosaveraj pentru ca a avut un singur meci tare in primele trei etape (la Tirgoviste, cu Municipal), pe care l-a si pierdut la 25 de puncte diferenta. Despre ICIM se spune ca este sub valoarea din sezonul trecut si plecarea fundasului nationalei, Anne Marie Parau, se simte cel mai tare. Unguroaica Gabriela Kiss n-a convins pe acest post, extrema americana Jamika Hindsman nu-i nici ea in mare forma, Bianca Dragus este accidentata si va lipsi o perioada mai lunga asa ca antrenorul Budurean se sprijina pe citeva tinere, pe senegalezele Diatta si Kine si pe ieseanca Corina Muresan. „Intilnim campioana si asta spune multe. Sper sa reusim sa dam o replica consistenta.”, s-a rezumat sa spuna antrenorul gazdelor, Gabi Mihailescu, care s-a obisnuit deja cu postura in care face doar citeva antrenamente in formula completa. Forta gazdelor sta din nou in trio-ul de peste Prut, Cazac, Suetina si Causan, dar se asteapta un aport mai consistent si din partea celorlalte jucatoare, pentru ca National sa reprezinta o forta pe durata intregului meci.
Celelalte partide ale etapei a 5-a: Sportul Studentesc Bucuresti – Municipal Tirgoviste, CST Alexandria – Somes Dej, Magic Sibiu – Olimpia Bucuresti, „U” Cluj – CET Govora si Rapid Bucuresti – CSU Oradea.
Avem baschet masculin
Dupa zece ani de prim esalon, baschetul masculin iesean a fost la un pas de dezintegrare dar situatia a fost salvata in ultimul moment. Politehnica Millenium Center s-a nascut in urma cu citeva zile si astazi va intra in focurile Diviziei B, intr-o partida cu o alta echipa inedita, BC Braila. Dupa ce si-au gasit identitatea, conducatorii echipei s-au ocupat cu formarea echipei insa demersurile inca n-au fost incununate cu succes cita vreme mai sint jucatori care ar putea pune umarul la relansarea baschetului masculin, daca ne referim aici numai la Mitica Anghel, unul din initiatorii acestui proiect. „N-am putut sa-i legitimam pe toti dar sper sa rezolvam problema in perioada urmatoare.”, ne-a declarat antrenorul Costel Moscalu, care ieri a incercat sa rezolve problemele cu legitimarile la FR Baschet. Asa se face ca pentru partida de astazi gazdele au la dispozitie doar zece jucatori. Razvan Calinescu, Alexandru Manache, Andrei Moldoveanu, George Ghidiu, Costica Amarghioalei, Silviu Holeiciuc, Ionut Hurjui si Alexandru Rusu sint valul tinar dar lista ii cuprinde si pe Moscalu dar si pe patronul de la Millenium Center, Sorin Balanescu, care are legaturi mai vechi cu fenomenul. „Am fost nevoiti sa operam si transferurile noastre ca sa avem cu cine schimba.”, a mai completat Moscalu, care spera ca debutul va coincide si cu primul succes din istoria echipei. In grupa C a Diviziei B tot astazi se mai joaca partidele „Phoenix” Galati – CSU Galati si Rapid 1 Bucuresti – Rapid 2 Bucuresti in vreme ce Gama Cahul sta.

Comentarii