Curatenia, la iarna

marți, 09 noiembrie 2010, 23:01
3 MIN
 Curatenia, la iarna

Intrunit ieri intr-o sedinta, Comitetul Director al CSMU Politehnica Iasi a aminat luarea unor masuri importante pina la iarna. O sursa din virful clubului a povestit de ce s-a considerat ca e mai buna adoptarea unei pozitii care sa nu (mai) agite apele in Copou: "Dupa scandalul imens care a iesit cu demiterea lui Ionut Popa, s-a considerat ca e mai bine ca lucrurile sa fie lasate asa in ultimele patru etape, pentru a nu bulversa iarasi atmosfera la club. Ridea lumea de noi daca dupa ce s-a dat afara antrenorul care a cistigat derbyul seriei, urmau demiterea presedintelui sau renuntarea la unii jucatori, acum, cind sintem la trei puncte de promovare".

Principalul beneficiar al acestei politici este presedintele executiv, Grigore Sichitiu, care a fost confirmat in functie, cel putin pina la iarna. Anuntul a fost facut de presedintele asociatiei in cadrul careia functioneaza clubul, Ionut Negoita, care a lasat de inteles ca seful executivului iesean a primit o ultima sansa: "Domnul Sichitiu are o perioada in care trebuie sa arate ce stie si ce poate. Daca vom constata ca o persoana din club nu merge in directia dorita, normal ca, la iarna, vom lua masuri". In aceste conditii, Cristi Bobar, directorul CSM Resita, care a sosit ieri in Iasi cu Negoita, stiind ca va fi numit numarul 1 in Copou, va pleca astazi spre casa. Asta in ciuda faptului ca membrii Comitetului Director al clubului iesean agreasera propunerea de mijloc a lui Negoita, instalarea lui Bobar in functia de director executiv, o functie care se dorea a fi creata special pentru cel care reprezinta echipele din esalonul trei in Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal. Conform unor surse din cadrul clubului, Bobar va veni la Poli in iarna in cazul in care Sichitiu va fi demis.

Si jucatorii vor beneficia de armistitiul de ieri, citiva dintre actualii componenti ai lotului la care sefii clubului doresc sa renunte urmind a mai ramine pina in iarna in Copou. Imediat dupa finalul turului insa, lotul CSMU va fi schimbat din temelii. "Din iarna, lotul va fi modificat substantial. Ne vom desparti de multi jucatori si vom aduce altii" a recunoscut Negoita. La ora actuala, pe lista neagra a conducerii se afla Cl. Ionescu, Palimaru, fratii Neagoe, Drida, Al. Manea, Cohen si Baiano.

Valul schimbarilor va atinge in iarna si Centrul de Copii si Juniori. "La ora actuala, activitatea Centrului este in plin proces de evaluare. La iarna se va trage linie" a spus unul dintre conducatorii ieseni.

Nu numai angajatii clubului au avut parte ieri de reprosuri, ci si Ionut Negoita! Primarul Iasului, Gheorghe Nichita, care a stat citeva minute la sedinta Comitetului Director, l-a somat pe omul de afaceri prahovean sa-si reconsidere pozitia fata de club. "I-am spus domnului Negoita ca, daca vrea performanta, trebuie sa bage mai multi bani la Politehnica, mai ales acum, cind Constantin Simirad a blocat activitatea Fundatiei Sportului Iesean. Totodata, i-am cerut transant ca banii pe care-i da la club sa nu-i mai vireze sub forma de imprumut, asa cum a facut-o pina acum! Daca are friiele clubului, sa lucreze transparent si sa-si asume raspunderea pentru actiunile sale. De acum inainte, va fi nevoie de doua semnaturi pentru banii cheltuiti la Politehnica. Omul de afaceri are controlul, dar si Primaria trebuie sa stie pe ce se duc banii virati de la ea". Nichita si-a exprimat increderea ca Iasul poate promova in acest an: "Daca domnul Sichitiu lasa aroganta la o parte si face treaba, daca domnul Falub, pe care-l sprijin, se va adapta repede la Iasi, daca lucrurile vor fi organizate clar la club, si fiecare va sti ce are de facut, Iasul poate obtine promovarea in acest sezon", a incheiat primarul.

Comentarii