Dansatorii – ca salahorii

luni, 17 iunie 2002, 23:00
2 MIN
 Dansatorii – ca salahorii

Brazilia: Marcos – Cafu, Roque Junior, Lucio, R. Carlos – Gilberto, Juninho (’57-Denilson), Edmilson, Ronaldinho (’81-Kleberson) – Ronaldo, Rivaldo (’90-Ricardinho).
Belgia: De Vlieger – Peeters (’73-Sonck), Van Buyten, Simons, Van Kerckhoven – Mbo Mpenza, Walem, Vanderhaeghe, Goor – Verheyen, Wilmots.
Arbitru: Prendergast Peter (Jamaica)
1-0, min. 67: Rivaldo primeste o minge de la Ronaldinho, o "prelucreaza" la marginea careului si o expediaza in plasa;
2-0, min. 87: Kleberson pleaca in cursa pe extrema dreapta, centreaza perfect in careu si Ronaldo ridica scorul pe tabela;
Daca selectionata din Costa Rica a fost luata la pret de matineu, nu acelasi lucru l-au facut ieri brazilienii cu Belgia, o echipa imprevizibila, care si-a aratat coltii in ultima partida din grupe cu Rusia. Catalogata deja ca mare favorita la trofeu dupa plecarile acasa a altor reprezentative bine cotate, Brazilia a parut insa cu capul pe umeri si n-a dat pragmatismul pe spectacol, pentru a nu risca sa creasca numarul de surprize asiatice. Asa se face ca partida de ieri a fost una cind domoala, cind iute, cind terna, cind spectaculoasa. Fara a se aventura, sud-americanii au parut destul de preocupati de gol si prima repriza a consemnat ocazii bune la Ronaldo si Ronaldinho. La fel de bine insa si belgienii s-au tinut pe pozitie, cu un Mpenza incisiv, cu Wilmots in pofta de joc (caruia i s-a anulat si un gol pentru un fault in atac), intreaga regie a primului mitan fiind garnisita si cu citeva executii prin "foarfeca" ale lui Rivaldo si acelasi Wilmots. Simtindu-se invitati parca la joc, europenii incep mai indraznet repriza secunda si capitanul "dracilor rosii" isi mai incearca norocul de doua ori, punindu-l la treaba pe golkeeperul Marcos. A fost insa o invitatie capcana, pentru ca Rivaldo a sclipit cind a trebuit iar nou-intratul Kleberson a parut impresionat de tineretile lui Cafu si l-a dus pe Ronaldo in fruntea topului de marcatori. Belgia inghitise galusca si a ramas cu consolarea cazutului de pe un cal frumos, chiar daca lui Goor i-au lipsit doi milimetri pentru a spera la o noua sesiune de prelungiri. (L.M.)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii