De ce a scapat Poli din mina victoria, in meciul cu FC Vaslui

Subtitlu

duminică, 21 mai 2006, 21:16
4 MIN
 De ce a scapat Poli din mina victoria, in meciul cu FC Vaslui

Doua coordonate importante a avut meciul de vineri, pe care Poli l-a disputat la Vaslui: nevoia majora a gazdelor de puncte si rivalitatea dusa la extrem dintre fanii celor doua echipe, atmosfera creata, inclusiv excesele de limbaj, sporind astfel tensiunea pe stadion. A rezultat un meci dirz, cu un prim act in care pragmatismul oaspetilor a dus la inghetarea jocului, dupa rapida deschidere a scorului de catre Bilba, si o repriza secunda dominata copios de gazde, ce au egalat si l-au facut pe antrenorul iesenilor, Ionut Popa, sa declare ca Vasluiul merita sa cistige, criteriul folosit fiind raportul ocaziilor de gol.
Din punct de vedere tactic, ambele echipe au rulat pe modulul „4-4-2”, desenul romboidal al liniei mediane fiind interesant de ambele parti, aspectul aparind datorita distantei relativ mari dintre Iurisniti si Tincu, de o parte, si dintre cei doi Badea, la gazde. Nesustinut din spate intr-un astfel de modul, Vali Badea s-a complicat des, esuind in majoritatea actiunilor individuale pe care incerca sa le initieze de pe o pozitie aflata in spatele celor doua virfuri. Daca mai tinem cont si de anihilarea mijlocasilor de banda a gazdelor, Jovanovic si Croitoru, gasim explicatia lipsei ocaziilor la poarta lui Branet in primul mitan.
Firesc, antrenorul gazdelor, Mircea Rednic a mutat la pauza, insa introducerea lui Stanciu (plasat ceva mai in centru, Buhus urcind des pe dreapta pentru crearea superioritatii numerice) pentru revigorarea constructiei nu a avut efectul scontat, singurul lucru bun facut de ex-iesean fiind faptul ca… l-a chemat pe Baicu pentru a executa lovitura libera din care Vasluiul a egalat! Ocaziile au aparut insa din plin in dreptul gazdelor, explicatia fiind caderea din partea mediana centrala a oaspetilor si, mai ales, nesiguranta etalata de Branet la ploaia de centrari ce a inceput sa curga in careul sau. Nereusind sa impinga jocul mai departe de careul propriu prin substituirea lui Rednic cu Onofras, Ionut Popa a intarit spatele, scotind un virf, Cernoch si introducind un mijlocas, Mitruc, masurile conservante continuind si la 1-1, cind Iasul a renuntat fortat total la atacanti, Bilba, accidentat, lasind locul unui stoper de meserie, Bernard, plasat in fata liniei defensive. Solutia s-a dovedit viabila pentru oaspeti, de vreme ce rezultatul de egalitate a fost mentinut. Dupa meci, pentru fotbalistii ieseni a inceput o vacanta de zece zile, revenirea la pregatiri pentru sprintul final al sezonului fiind prevazuta lunea viitoare.
Poli-catalog
Branet (4,5) – a gresit multe interventii in actul secund, avind partea lui de vina si la golul gazdelor.
Toma (6) – l-a anihilat pe M. Croitoru.
Ciobanu (6) – exact in primul act, a gresit citeva lovituri de cap in repriza secunda.
Onut (6) – foarte sigur pe ansamblu, a ezitat sa intervina la golul egalizator.
Bordeanu (6) – constant.
Arhire (6) – si-a probat calitatile de exceptie in citeva faze.
Iurisniti (5,5) – a muncit mult, reusind sa-l anihileze pe capitanul gazdelor, V. Badea in prima repriza, vasluianul scapind insa des din marcaj in actul doi.
Tincu (5,5) – inceput excelent, stingere treptata.
Rednic (5) – modest.
Bilba (6,5) – a inscris cu o executie de atacant pur-singe, s-a zbatut si in rest.
Cernoch (6) – a muncit enorm, neezitind sa se retraga des si spre mijlocul terenului.
Onofras (5) – nu a adus vreun plus.
Mitruc (5) – nu s-a prea vazut.
Bernard a intrat in minutul 87.
„Stan e de vina!”
Emisiunea „Sport Show cu Ovidiu Minea” difuzata ieri de Pro TV Iasi a dezbatut atit meciul FC Vaslui – Poli cit si cauzele rivalitatii dintre cele doua echipe. Directorul sportiv al vasluienilor, Catalin Popa, a declarat ca principala cauza a luptelor duse in tribuna sint declaratiile facute in urma cu doua sezoane de Marius Stan, care ajunsese presedinte la Poli Iasi dupa ce condusese FC Vaslui. „Declaratiile jignitoare ale domnului Stan, care continua si acum, cind este la Galati, la adresa Vasluiului au facut ca domnul Porumboiu si fanii nostri sa se simta jigniti si sa se supere pe clubul pe care Marius Stan il reprezenta atunci, Poli Iasi. Spun asta si pentru ca rivalitatea dintre cele doua echipe de la cealalta campanie de promovare directa, din C in B, s-a derulat cu doi ani inainte pe alte coordonate, mult mai calme”
Zi decisiva pentru Poli
Astazi, consilierii locali vor dezbate varianta propusa pentru finantarea FC Politehnica de la bugetul local, printr-un contract de prestari servicii. Reamintim ca datorita unei legi aparute in acest an, finantarea gruparii din Copou din bugetul CL a tot fost aminata. „Pentru noi, banii de la CL sint vitali pentru a incheia sezonul actual si a pune bazele campionatului viitor, ce va fi mult mai dificil. Eu am incredere ca in Consiliu nu vor exista orgolii si consilierii, indiferent de partide, se vor gindi atit la ieseni cit si la imaginea deosebita pe care o da Politehnica in tara. Sint sigur ca, asa cum s-a intimplat in alte orase, se va gasi solutia legala ca banii sa poata fi virati in conturile clubului” a spus antrenorul Ionut Popa. Primarul Iasului, Gheorghe Nichita, a spus ca, in vederea aprobarii acestei variante, mizeaza, in primul rind, pe consilierii PSD, dar si pe toti ceilalti care doresc binele fotbalului iesean. Unul dintre cei de alta culoare care sprijina aceasta initiativa este deputatul PD Petru Movila.

Comentarii