De ce ti-e frica, nu scapi!

Subtitlu

miercuri, 23 iunie 2010, 23:15
2 MIN
 De ce ti-e frica, nu scapi!

Slovenia: S. Handanovic – Brecko, Suler, Cesar, Jokic – Birsa, Koren, Radosavljevic, Kirm (’79-Matavz) – Ljubijankic (’62-Dedic), Novakovic. Antrenor: Matijaz Kez

Anglia: James – Johnson, Terry, Upson, A. Cole – Milner, Barry, Lampard, Gerrard – Rooney (’72-J. Cole), Defoe (’85-Heskey). Antrenor: Fabio Capello.

Cartonase galbene: Jokic, Birsa, Dedic / Johnson.

Arbitru: Wolfgang Stark (Germania).

0-1, min. 23: Milner centreaza in careu si Defoe reia in poarta din 6m;

Dupa remizele cu care a inceput mondialul sud-african, Anglia avea doar victoria ca unica alternativa pentru a trece de faza grupelor. In fata unui adversar care facea pasul si in caz de remiza, baietii lui Capello au pus stapinire pe joc inca din debut si au construit permanent cu gindul la gol. Lampard si Johnson l-au incercat pe S. Handanovic cu suturi de la distanta si presiunea a fost constanta in conditiile in care Slovenia a adoptat pozitii mai defensive si n-a contat decit in faxe fixe prin Birsa si Cesar. Golul nu s-a lasat prea mult asteptat, Defoe a sanctionat o eroare defensiva si se parea ca partida va capata si mai multa culoare insa la cirma tot englezii au fost si au ratat doua situatii bune prin Lampard si Defoe. Frica de egal a tinut in priza Anglia si dupa pauza, astfel ca Gerrard si compania au cautat golul desprinderii insa Defoe (ratare din 6 m), Terry (lovitura periculoasa cu capul) si Rooney (singur in careu cu sut in bara) n-au avut succes. De partea cealalta, calificarea atirna de un fir de ata pentru sloveni dar asta nu i-a facut mai ofensivi, singura sansa reala aparind din neant la mijlocul reprizei, cind Novakovic si Dedic au luat la tinta aparatorii adversi. Si ca finalul sa fie apoteotic, Slovenia a simtit ca ceva nu va fi bine, a cautat insistent egalarea in ultimele minute si a sfirsit eliminata din cursa dupa ce americanii au dat lovitura de gratie in finalul celeilalte partide din grupa.

Comentarii