Debut pe 3 noiembrie

miercuri, 10 octombrie 2007, 21:03
2 MIN
 Debut pe 3 noiembrie

Desi a ramas mai putin de o luna pina la startul esalonului secund de baschet masculin, stabilirea programului competitional inca da batai de cap oficialilor de la FR Baschet. Dupa o prima solutie de repartizare pe grupe a echipelor inscrise, ieri a aparut o noua varianta, care se spera a fi si ultima. Politehnica Millenium Center Iasi apare in ultima serie, a sasea, si se lupta pentru calificarea in fazele urmatoare cu CB Municipal Bucuresti, CSU Galati, Gama Cahul, Phoenix Galati si Rapid Bucuresti.

Debutul echipei pregatite de Costel Moscalu se va consuma pe teren propriu, pe 3 noiembrie, cind in vizita vin moldovenii de la Gama Cahul. Daca pe 10 noiembrie iesenii joaca la Galati cu CSU, pe 17 noiembrie ei intilnesc acasa pe Phoenix Galati, pe 24 noiembrie joaca la Bucuresti cu CB Municipal iar 1 decembrie tot la Bucuresti cu Rapid, returul fiind programat incepind cu 12 ianuarie 2008.

Calificarea in faza urmatoare, turneele semifinale, este asigurata pentru cistigatoarele seriilor si cele mai bune echipe de pe locul secund stabilite dupa coeficientul victorii/infringeri. Vor fi doua turnee semifinale, serii de cite 4 echipe, repartizate pe baza aceluiasi coeficient, cu cite doua turnee, 6-8 martie si 28-30 martie. In faza a treia se joaca turneul de calificare, la care ajung primele doua clasate la turneele semifinale, meciuri programate in perioada 4-6 aprilie.

In fine, cele mai bune doua echipe din Divizia B vor juca play-off cu echipele din Divizia A situate pe locurile 9-14, in total opt formatii, pentru sase pozitii in prima divizie si doua in Divizia B.

Conform calendarului propus de FRB se joaca sferturi de finala (pe sistemul "trei jocuri din cinci"), semifinale si finala (ambele pe sistem "doua din trei"), in perioada 17-31 mai. "Aceasta ultima faza, play-off-ul, mi se pare neechitabila pentru ca se ajunge in postura ca echipa de pe locul 9 in Divizia A sa joace cu a doua echipa din Divizia B avind avantajul unui meci in plus pe teren propriu. Vom vedea, poate se schimba ceva pe parcurs.", se plinge antrenorul Costel Moscalu, a carui echipa continua cu pregatirile, incepute de mai bine de trei saptamini.

Structura lotului n-a suferit modificari in sensul in care doar Florin Moscalu a ramas singura achizitie. Pivotul Alin Moldoveanu are in continuare probleme la genunchi si sint sanse mici sa se conteze pe el dar este asteptat la antrenamente Vlad Hirtie, un pivot de 2.07 m originar din Botosani care a evoluat la echipa de juniori din orasul natal si din aceasta toamna este student la Iasi.

Comentarii