Debut perfect

luni, 13 august 2001, 23:00
2 MIN
 Debut perfect

Marius Niculae si Ladislau Bölöni au avut cel mai bun debut posibil in primul meci oficial disputat cu Sporting Lisabona. In cea dintii etapa a campionatului lusitan, Spoting a cistigat cu 1-0 eternul derby cu FC Porto, unicul gol fiind marcat de Marius Niculae in minutul 69. Fostul dinamovist, care a evoluat pe toata durata partidei, a inscris cu capul, la coltul lung al portii lui Ovcinnikov, dupa o centrare perfecta a lui Joao Pinto.
A fost motivul ideal pentru presa din Portugalia pentru a laudat evolutia lui Marius Niculae, considerat drept unul din eroii partidei si printre jucatorii cu cea mai importanta contributie la victoria lui Sporting. "Golul romanului a invins FC Porto", a titrat cotidianul portughez "Record". Ziarul de mare tiraj "O Jogo" nota, in editia sa de ieri, ca Niculae a avut "un joc la sacrificiu" , fiind permanent marcat de mijlocasii echipei FC Porto si fiind slab sustinut de coechipierii sai, din care cauza a avut rare ocazii de a inscrie. "Jucatorul roman a demonstrat insa ca dispune de <<plus-valoarea>> care trebuie sa caracterizeze un virf de atac: a marcat golul care a decis soarta meciului, lovind perfect balonul cu capul si nelasindu-i nici o sansa portarului formatiei oaspete, Ovcinnikov. Niculae a aratat, pe toata durata partidei, ca are o mare capacitate de lupta si ca este foarte mobil pe teren. Romanul promite sa colaboreze foarte bine in atac cu Joao Pinto ".
Potrivit acelesia publicatii, Niculae are "stofa de golgeter" si un "instinct letal" datorita caruia reuseste sa-si depaseasca adversarii si sa inscrie. "O Jogo" noteaza ca Sporting Lisabona, echipa pregatita de romanul Ladislau Bölöni, a avut, in meciul de duminica, " un joc mai consistent, cu multe actiuni colective si cu putine ezitari".
"Tactica de joc elaborata de mine a functionat perfect in partida cu FC Porto. Sint foarte multumit de aceasta victorie. Jucatorii mei au fost foarte disciplinati pe teren, mi-au urmat indicatiile si au actionat cu rabdare. Dedic acest succes suporterilor echipei Sporting. Am cistigat un meci, dar mai sint multe de disputat. Obiectivul nostru principal, in acest moment, este sa muncim mai mult pentru a deveni mai buni din punct de vedere tactic si tehnic", a declarat Bölöni, citat de "O Jogo".
"Ce masina!" este titlul unui material aparut in jurnalul lusitan "A Bola", in legatura cu evolutia lui Sporting Lisabona in meciul de duminica.

Comentarii