Destepti si clementi

vineri, 24 ianuarie 2003, 00:00
3 MIN
 Destepti si clementi

Comisia de Apel a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a redus, ieri, suspendarea vicepresedintelui Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN), Florin Prunea, de la noua la sase luni, pastrind penalizarea de 16 milioane de lei. Pe 9 ianuarie, Prunea fusese suspendat de catre Comisia de Disciplina a LPF pentru noua luni si a fost amendat cu 16 milioane de lei, in urma declaratiilor facute in presa la adresa oficialilor LPF dupa mitingul AFAN, desfasurat pe 20 decembrie 2002.
Presedintele Comisiei de Apel a LPF, Robi Urs, a declarat ca membrii comisiei au analizat riguros toate datele aflate la dosar. "Memoriul depus pe 16 ianuarie a fost considerat neconcludent, in schimb relevanta a fost motivatia apelului, sustinuta de Prunea in sedinta de saptamina trecuta, in care a aratat ca nu este recidivist. Comisia de Apel a considerat ca Prunea a fost gresit judecat ca recidivist de Comisia de Disciplina si, prin urmare, mentinem aplicarea articolelor 60 si 61, dar inlaturam articolul 17, referitor la starea de recidiva ca situatie agravanta ", a spus Urs, care a adaugat ca Prunea nu merita sa suporte circumstante agravante.
Juristul LPF a spus ca regulamentul nu permite o sanctiune mai mica de sase luni si ca Prunea are dreptul sa faca recurs in termen de cinci zile. "Instanta de recurs este Consiliul LPF, dar banuiesc ca acesta se va abtine si va trimite cazul direct Comitetului Executiv al FRF" , a precizat Urs. El a spus ca forul pe care il conduce nu a facut un compromis prin reducerea suspendarii lui Prunea. "Am analizat toate cele 11 motive de apel pe care Prunea le-a scris in memoriu, dar nu poate fi inlaturata autoritatea disciplinara a organismelor fotbalistice, declaratiile sale nu pot fi date la o parte", a comentat Urs.
In lipsa lui Florin Prunea, aflat in cantonament cu FCM Bacau, la sediul LPF a fost prezent avocatul fotbalistului, Catalin Dancu, care a precizat ca in aceasta dimineata va fi inaintat catre LPF recursul la aceasta decizie.
Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ca nu a aflat decizia Comisiei de Apel decit la finalul sedintei, cind i-a fost comunicata de Robi Urs. " Eu unul il iert pe Prunea, dar comisiile LPF sint independente. Am aflat de la presedintele Comisiei de Apel ca recursul acestei decizii va fi judecat de Consiliul LPF, unde nu voi avea drept de vot, ca de altfel nici Alexandru Boc, Robi Urs si Alina Popescu. Mai mult ca sigur, Consiliul LPF se va abtine si va trimite cazul Comitetului Executiv al FRF, insa nici acolo nu voi vota" , a spus Dragomir.
Prunea s-ar putea desparti de FCM Bacau
Florin Prunea s-ar putea desparti de FCM Bacau, in cazul in care suspendarea va ramine in vigoare. Portarul echipei lui Dumitru Sechelariu va rata oricum returul actualului sezon, iar contractul sau expira in vara acestui an. Exista insa posibilitatea prelungirii acestuia, conform intelegerii intre cele doua parti in momentul semnarii actelor, insa Prunea spune inaintea judecarii lui de catre Comitetul Executiv ca "nu mai depinde numai de mine daca voi ramine sau nu la FCM Bacau. Oricum ar fi, orasul Bacau, oamenii de aici, conducerea clubului mi-au intins o mina de ajutor in momentele dificile prin care trec. Bacaul va ramine pentru mine unul dintre cele mai placute momente ale carierei" , ne-a declarat portarul care a contribuit substantial la revirimentul bacacuanilor sub conducerea lui Ilie Dumitrescu. (Cristian BLANUTA)

Comentarii