Doi rusi au trecut granita

marți, 24 ianuarie 2006, 00:00
3 MIN
 Doi rusi au trecut granita

Doi dintre cei trei fotbalisti rusi asteptati de o saptamina in Copou (Kiselev si Pucikov) au reusit sa-si rezolve formalitatile de trecere a frontierei in Romania si erau asteptati aseara tirziu in Iasi. Cei doi jucatori, ca si colegul lor Puskarev, au evoluat in sezonul trecut la echipa Petrotrest St. Petersburg, care a incheiat sezonul trecut (primavara-toamna) pe locul 21 (penultimul) in liga a doua rusa, retrogradind in esalonul inferior. Sintem in masura sa va prezentam, acum, citeva date, despre rusii asteptati in Copou.
Vladislav Kiselev este mijlocas s-a nascut pe 20 octombrie 1980, are 1,78 m inaltime si 68kg greutate. A jucat la echipe din esaloanele inferioare din Rusia (Spartak Luhoviti, BS Spirovo, Dinamo St. Petersburg), inainte de a veni la Petrotrest. El a jucat in sezonul 2005 35 meciuri din 42, inscriind trei goluri.
Aleksei Pucikov este fundas de meserie, acoperind, insa, si postul de mijlocas la inchidere. S-a nascut pe 11 noiembrie 1982, are 1,78 m inaltime si 75 kg in greutate. Inainte de a evolua la Petrotrest, a jucat la alte echipe modeste ca FK Pikalevo si Svetogoretk Svetogorsk. Daca Kiselev a fost o prezenta activa la echipa sa, Aleksei a bifat toate cele 42 de meciuri ale sezonului trecut, dar nu s-a intilnit cu golul.
La Iasi mai era asteptat un jucator de la Petrotrest, mijlocasul Andrei Puskarev, un tinar de 21 de ani cu un gabarit impresionat (1,86 m, 82 kg). Fata de cei doi colegi el a evoluat la echipe mai titrate, precum Kuban Krasnodar sau chiar Dinamo Moscova, jucind o perioada chiar si in echipele satelit ale formatiei fanion din fostul Leningrad, Zenit. La Petrotest a evoluat doar in 15 meciuri, fara a inscrie. Dupa cum se vede din scurtele prezentari de mai sus, sint jucatori promitatori, cu virste nu prea inaintate si s-ar putea transfera fara prea mari pretentii la Politehnica Iasi. Ramine de vazut daca vor reusi sa satistaca exigentele lui Ionut Popa! (OM & GIN)
Siberia din Copou
Ieri, fotbalistii de la Politehnica Iasi au inceput cantonamentul de iarna, care se va derula in acest an la stadionul „Emil Alexandrescu”. Gerul naprasnic a dat peste cap planurile gruparii din Copou, care dorea sa se antreneze dimineata in aer liber iar dupa amiezile in sala. „La ora cind trebuia sa inceapa antrenamentul de dimineata, in Copou erau -24 de grade. Era imposibil de lucrat in aceste conditii, asa ca, la solicitarea antrenorului Ionut Popa, am cautat si am rezolvat sa obtinem pozitii libere de pregatire in salile din Iasi. Pina joi inclusiv, atunci cind vremea s-a anuntat ca se va mai incalzi, se va lucra atit dimineata cit si dupa amiaza in sala, la LPS, Gradinari, Polivalenta sau la Agronomie, combinind antrenamentele bazate pe forta cu fotbalul in sala” a declarat presedintele Politehnicii, Sorin Boca.
Ionut Popa era disperat de gerul de afara. „Unde locuiesc, in vestul tarii, la -10 grade nu mai ieseam din casa! Asa frig nu am vazut in viata mea! Pe gerul asta nu aveam alta solutie decit sa ne pregatim in sala” a spus tehnicianul.
Popa a mai stabilit si pragul termic de la care sedintele de pregatire se pot derula afara. „Sub -15 grade nu ne pregatim decit in sala. Cind se va mai incalzi cit de cit si temperaturile vor fi mai ridicate decit limita amintita, iesim in aer liber. Oricum sper ca macar vineri, cind am programat citeva «pante» sa putem lucra conform programului initial”. (Ovidiu MINEA)

Comentarii