Dorinel, ia notite de la Popa!

luni, 24 octombrie 2005, 23:00
3 MIN
 Dorinel, ia notite de la Popa!

Desi nu si-a legat prea mari sperante de meciul de la Cluj, Politehnica Iasi a mai bagat simbata un punct in desaga. Remiza a fost considerata, inclusiv de gazde, echitabila; ba, mai mult, tendinta de sustinere a ideii ca moldovenii au fost dezavantajati de rezultat a avut din ce in ce mai multi adepti atunci cind cererea lui Rednic de primire a unui penalty a parut justificata.
Principalul merit in obtinerea remizei l-a avut antrenorul Ionut Popa. Pe linga faptul ca a stiut sa-si mobilizeze o echipa privata de 6 oameni de baza, tehnicianului iesean i-au iesit toate mutarile tactice. In primul rind distributia din start, obisnuitul „4-1-4-1” lasind loc unui „4-4-2” ce parea sinucigas. Totusi, avansarea lui Onofras linga Pacurar s-a dovedit inspirata, tintuirea lui Miclaus linga stoperi si ocaziile create de Onofras in start fiind fazele unei prime batalii cistigate.
A doua mutare ce i-a iesit lui Popa a fost plasarea lui Mitruc in coasta lui Dorinel Munteanu, antrenorul-jucator al gazdelor reusind foarte putine lucruri benefice pentru echipa sa. In aceste conditii, constructia ardelenilor a ramas in sarcina mijlocasilor laterali, insa, si aici, blocajul oaspetilor a functionat. Tincu nu s-a speriat de Florin Dan, Rednic nu a avut probleme cu Minteuan (mai ales ca acesta nu a fost sustinut de urcarile lui Panin, rare si lipsite de consistenta), Gavatorta fiind mai mereu prezent la dublaj. Pentru ca CFR sa aiba forta ofensiva raminea varianta unui moment de inspiratie a unui atacant, Munteanu preferind urcarea lui Coroian in atac, in locul accidentatului Surdu, pentru pastrarea sistemului sau obisnuit, 4-3-3. Insa, Coroian nu s-a simtit in largul sau, iar Anca si Tilinca, ce au schimbat des locurile intre ei, nu au reusit decit foarte rar sa se desprinda din marcajul unei defensive in care Ilie a excelat. Cu un scut tare creat in fata sigurului Branet, Poli a incercat sa loveasca pe contraatac, amintitele curse ale lui Onofras si bara lui Rednic din actul doi fiind foarte aproape de amplificarea dimensiunilor surprizei.
Poli nu are prea mult timp sa se bucure de rezultatul obtinut la Cluj, iesenii avind o saptamina grea, cu meciul de miine din Cupa, cu Vasluiul si partida de simbata, din Copou, cu Sportul Studentesc. (Ovidiu MINEA)
Poli-catalog
Branet (7) – sigur in majoritatea interventiilor, inclusiv la duelurile aeriene desi, la majoritatea dintre ele, a fost lovit.
Beceru (5,5) – a inceput bine insa si-a mai pierdut din claritate pe final.
Bernard (6) – mult mai sigur decit in etapa precedenta.
Ilie (7) – siguranta dezarmanta.
Bordeanu (5,5) – inca departe de asteptari.
Tincu (6) – a reusit sa treaca cu bine peste adevaratul debut in divizia A.
Mitruc (6) – a stat permanent in coasta lui Munteanu, scapindu-l din marcaj doar in unele momente, in care antrenorul-jucator al gazdelor a dat citeva pase lungi foarte periculoase.
Gavatorta (6) – util.
Rednic (6) – amenintarea cu excluderea din lot i-a prins bine; a pus mai serios osul la treaba si a fost jucatorul ce s-a apropiat cel mai tare de gol, la bara din minutul 66.
Onofras (6) – a hartuit permanent defensiva clujeana, reusind citeva curse de efect; ramine insa imprecis in fata portii.
Pacurar (6) – a profitat de una din rarele sanse de titularizare ce i s-a acordat, batindu-se cu folos cu fundasii adversi.
Cata, Ciubancan si Vrajitoarea au intrat foarte tirziu. (OM)
6 autobuze pentru meciul cu Vasluiul!
FC Politehnica Iasi pune 6 autobuze la dispozitia suporterilor care vor sa faca deplasarea la Bacau, pentru meciul de miine, cu SC Vaslui, din optimile Cupei Romaniei. „Tinind cont de orgoliile unei dispute cu Vasluiul, avem foarte multe cereri de la suporteri, asa ca apelam la acelasi numar de autobuze la care am apelat si la meciul de campionat de la Bacau. Autobuzele vor pleca la ora 10, din fata Salii Polivalente, cu 4 ore inainte de startul meciului” a declarat presedintele Politehnicii, Sorin Boca. In partida de miine, antrenorul iesenilor, Ionut Popa a spus ca intentioneaza sa-i menajeze pe Branet, Mitruc, Gavatorta, Onofras, Rednic, Ilie, Toma si, probabil, Bordeanu, insa mizeaza pe dorinta celorlalti jucatori de a demonstra ca merita sa fie titulari. Poli pleaca astazi din Iasi spre Bacau, dupa antrenamentul de dupa amiaza.
Meciul de la Bacau se va disputa, miine, de la ora 14,00 si va fi arbitrat de o brigada condusa la centru de Sorin Corpodean, ajutat la cele doua margini de Miklos Nagy si Iulian Radu, obseratori fiind Corneliu Costinescu si Vasile Avram. (Ovidiu MINEA)

Comentarii